SİYASİLERİ AĞIRLADIK

Bugün siyasilerden izlediklerimizi, konuştuklarımızı paylaşacağız.

Konya Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Parti Konya Milletvekili Tahir Akyürek ile ayaküstü sohbet ettik.

Eskilerden biraz takıldık. Sonra gündeme ilişkin sorular yönelttik.

Hakkını teslim etmek lazım. Ak Parti İl Başkanı Hasan Angı ve yönetim kurulu üyeleri, Büyükşehir ve merkez ilçe belediye başkanları, Milletvekilleri ziyaret programı çerçevesinde sürekli halkın içindeler.

Üç dönem Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığı için bizde ağız alışkanlığı Tahir Akyürek’e başkanım diye hitap ediyoruz.

AK Parti MKYK Üyesi, Konya Milletvekili, TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı Tahir Akyürek, Türkiye’yi zor duruma düşürmek isteyen dış mihrakların sürekli oyun peşinde oldukları uyarısını yaparak “Bizde millet olarak uyanık olmalıyız” mesajını verdi.

Bu mesaj aslında hepimizin günlük hayatımızda ön planda tutmamız gereken bur uyarı.

Belki de kendimizi çok fazla yormamıza da gerek yok. Çünkü çevremizde yaşananlar bu uyarıyı her gün canlı örnekleriyle gösteriyor.

Akyürek, küresel iklim değişikliği ile ilgili olarak ta; "Gelişmiş olarak kabul edilen ülkeler gerekli sorumlulukları yerine getirmiyorlar. Dünyada en büyük kabul edilen 100 şirket sera gazı üretiminin yüzde 70' ini gerçekleştiriyor. Bazı ülkeler de sera gazı üretiminin durdurulması ile alakalı elini taşın altına koymuyor. Bu durum aslında emperyalizmle de ilgilidir. İnsanlık olarak önlem almak gerektiği açıktır" sözleriyle, batılı ülkelerin insanlığa çevreden de zarar verdiklerine dikkat çekti.

Konya ya yapılacak yatırımlarla ilgili aldığımız bilgileri de başka bir zaman paylaşırız.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un Konya ziyaretine değinmiş, açıklamalarından bazı bölümlerini bugün paylaşacağız demiştik. Bakan Ersoy; UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Çatalhöyük kazı alanındaki temeli atılan Çatalhöyük Tanıtım ve Karşılama Merkezi'nin tamamlandığında Konya'nın turizmine değer katacağını söylemişti.

Çatalhöyük, tarihi itibariyle Türkiye'nin ve insanlığın en önemli arkeolojik değerlerinden biridir. Anadolu topraklarının, insan medeniyetinin filizlendiği, şekillendiği, yol ayrımlarında yönünü bulup yükseldiği coğrafya olduğunun da kanıtıdır.

Bakan Ersoy’un tarihi yerlerle ilgili şu sözleri çok dikkatimi çekti.

"Birkaç haftalık tatilin güzel bir hatırası olarak değil, insanların heyecanla tecrübe ettikleri ve bu tecrübede edindikleri bilgileri, hissettikleri duyguları başkalarıyla paylaşma ihtiyacı duyacakları bir deneyim yaşatmalıyız. Ören yerlerimizde ve müzelerimizde bilgiyi estetik ve zarafetle iç içe, teknolojiyi en doğru şekilde kullanarak ama daima doyurucu ve akılda kalıcı şekilde insanlara sunma gayretimizin arkasında bu amaç bulunmaktadır. Temelini atmakta olduğumuz bu proje de aynı amaca hizmet edecektir."

Çatalhöyük'ün tarihinde şehrimizin ve bölgemizin yemek kültürü de saklıdır.

Çatalhöyük’e yapılan çalışmaları Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a sorduk.

Başkan Altay, Konya'nın Türkiye'nin tarım ve sanayide önde gelen şehirlerinden biri olduğunu dile getirerek, “Çatalhöyük Tanıtım ve Karşılama Merkezi 43 milyonluk bir proje. Konya'yı turizm kenti yapan önemli çalışmalardan birisi olacak” dedi.

Görülüyor ki; Konya siyasi ziyaretlerle çok hareketlendi.

İyi Parti İl Teşkilat Başkanı Av. Gökhan Tozoğlu, partisinin Milletvekilleri, yönetim kurulu üyeleri ve Belediye Meclis üyeleriyle birlikte tüm ilçe ve mahalleleri ziyaret ediyor. Bu ziyaretler zaman, zaman teşkilatta oluşturulan gruplar halinde de yapılıyor.

Gelecek Partisi İl Teşkilatı Muharrem ayı münasebetiyle aşure ikramı yaptı. İl Başkanı Hasan Ekicinin organize ettiği programa Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Başçı ile PYK Üyesi Ömer Ünal da katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Altay’ın yaptığı diyeti, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı İzmir Milletvekili Hamza Dağ ile gündeme dair sohbetimizi de Çarşamba günkü köşemizde paylaşacağız inşallah.

Bizden şimdilik bu kadar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ahmet TURAN Arşivi