Siyer-i Nebi sınavı yapılacak

Siyer-i Nebi sınavı yapılacak
Anadolu Gençlik Derneği’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği Siyer-i Nebi yarışması için kayıtlar alınmaya başladı. Cuma gününe kadar devam edecek kayıtların ardından sınav 15 Aralık’ta gerçekleştirilecek. Yarışmada...

Anadolu Gençlik Derneği’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği Siyer-i Nebi yarışması için kayıtlar alınmaya başladı. Cuma gününe kadar devam edecek kayıtların ardından sınav 15 Aralık’ta gerçekleştirilecek. Yarışmada dereceye girenler ilçe, il ve ülke genelinde ödüllendirilecek.

AGD’nin her yıl düzenlediği "Liseli Gençler Efendimizin İzinde Siyer-i Nebi Yarışması" bu yıl 15 Aralık 2019 Pazar günü yapılacak.

Son kayıt günü ise 15 Kasım olarak belirlenirken, dereceye girenler ise AGD’nin her yıl ülke çapında düzenlediği Mekke’nin fethi gecesinde duyurulacak. Kayıtlarını öğrenciler www.efendimizinizinde.com internet adresinden yapabilecek.

Dereceye girenlere ödül

Sınav hakkında açıklamada bulunan AGD Sarayönü İlçe Başkanı Safa Külahlı, "Siyer-i Nebi sınavına katılacak öğrenciler, Prof. Dr. Münir Muhammed Gadban’ın yazdığı ‘Kardeşliğe Davet, Hz. Muhammed (s.a.v)’ adlı Siyer-i Nebi kitabına göre yarışmaya tabi tutulacak. Öğrenciler kitaplara AGD il ve ilçe temsilciliklerinden ulaşabilecek. Dereceye girenler, hem Türkiye geneli hem de Konya geneli ödüllendirilecektir. Türkiye genelinde birinciye 5 bin TL, ikinciye 4 bin TL, üçüncüye 3 bin TL, dördüncüye 2 bin TL, beşinciye bin TL verilecek. Konya genelinde ise birinciye 3 bin TL, ikinciye 2 bin TL, üçüncüye 1 bin TL, dördüncüye 750 TL, beşinciye 500 TL verilecek. Sarayönü’nde dereceye girenlerden birinciye 1000 TL, ikinciye 500 TL, üçüncüye 250 TL verilecek." ifadelerini kullandı.

Yarınlar için çalışıyoruz

Gelecek nesiller için çalıştıklarını kaydeden Külahlı, şunları söyledi: "Yeryüzünde akan kanın, emek sömürüsü ve gözyaşının durması Efendimiz'in (S.A.V) tebliğ ettiği mesaj ile mümkün olacaktır. Buna inanan bir neslin üzerinde iz bırakabilmenin derdindeyiz. Siyer-i Nebi Yarışması vesilesi ile binlerce gencimiz insanlık için eşsiz bir timsal olan Efendimiz'i (S.A.V) daha da yakından tanıma fırsatı bulacaktır. Günümüzde gerek uyuşturucu, alkol, sigara, gerek diziler gençlerimizin ahlak ve maneviyatını tahrip etmektedir. Bizler milli ve manevi değerlere bağlı bir gençlik yetiştirerek bu ifsadın önüne geçebiliriz. İşte bu yüzden bizler, değerler eğitiminin uygulanmaya konulduğu bir süreçte aziz milletimiz tarafından en büyük değer ve örnek rol model olarak kabul edilen Peygamber Efendimiz Hz Muhammed Sallallahu aleyhi ve sellemin hayatının gençler tarafından iyi okunarak algılanması gerektiğine inanıyoruz.”