Sokak hayvanları için suluk ve yemlik

Sokak hayvanları için suluk ve yemlik
Sarayönü Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri sokak hayvanları için uygun alanlara suluk ve yemlikler monte etti. Belediye ekipleri düzenli aralıklarla suluk ve yemliklere, su ve yem takviyesi yapıyor.Hayvanların beslenme ve su...

Sarayönü Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri sokak hayvanları için uygun alanlara suluk ve yemlikler monte etti. Belediye ekipleri düzenli aralıklarla suluk ve yemliklere, su ve yem takviyesi yapıyor.

Hayvanların beslenme ve su ihtiyaçlarının giderilmesi için suluk ve yemlik noktaları oluşturduklarını belirten Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, "Kış ve yaz aylarında sokak hayvanlarının en büyük ihtiyaçlarından bir tanesi de beslenme ve su ihtiyacı olduğunun bilinciyle belediye ekiplerimiz uygun alanlara yemlik ve suluklar monte ediyor. Vatandaşlarımızdan sokak hayvanlarıyla ilgili gelen talepleri de ivedilikle karşılıyoruz. Özellikle bazı bölgelerde köpek ve kedi yoğunluğuyla ilgili şikayetler geliyor. Bu talepleri değerlendirerek hayvanları tehdit oluşturmayacakları daha uygun alanlara naklediyoruz." diye konuştu.

Yapılan çalışmalarla sokak hayvanlarına karşı vatandaşlarla bir bilinç oluşturulduğunu dile getiren Başkan Solak, "Sokak hayvanlarının birer canlı olduğunu hiçbir zaman aklımızdan çıkarmamalıyız. Son yıllarda oluşan bilinçle vatandaşlarımız bu konuya oldukça duyarlı olduğunu görüyoruz. Onların beslenmesi ve su ihtiyacı için yardımcı oluyorlar. Diğer yandan oluşan her türlü olumsuzlukta belediyemize bildirimde bulunuyorlar. Ben bir kez daha vatandaşlarımıza bu duyarlılıklarından dolayı teşekkürlerimi iletiyorum." dedi.