Sokaklar çocuklarla şenlendi

Sokaklar çocuklarla şenlendi
Sarayönü’nde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını kapsamında alınan önlemler nedeniyle sokağa çıkmaları kısıtlanan 14 yaş ve altı çocuklar uzun bir aradan sonra ilk kez sokağa çıktı.Sarayönü’nde 0-14 yaş aralığındaki...

Sarayönü’nde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını kapsamında alınan önlemler nedeniyle sokağa çıkmaları kısıtlanan 14 yaş ve altı çocuklar uzun bir aradan sonra ilk kez sokağa çıktı.

Sarayönü’nde 0-14 yaş aralığındaki çocuklar Çarşamba günü 11.00-15.00 saatlerinde getirilen serbestlik ile uzun bir aradan sonra parklara akın etti.

Sokağa çıkmanın mutluluğuyla keyifli anlar yaşayan çocuklara aileleri de eşlik etti. Sarayönü’nde aileleriyle dışarı çıkan çocuklar parklarda ve yeşil alanlarda oyun oynadı ve eğlenceli zaman geçirdi.

Kovid-19 tedbirleri kapsamında, 4 Nisan'dan itibaren sokağa çıkmaları yasaklanan 20 yaş altındaki çocuk ve gençlerden 0-14 yaş grubunda olanlar, Çarşamba günü 11.00-15.00 saatlerinde yürüme mesafesiyle sınırlı olarak dışarı çıkabildi.

Sokağa çıkan çocukların çoğu, evlerinin yakınlarındaki parklarda uzun süre sonra gönüllerince oynadı. Sokaklarda yoğunluk oluşturan bazı çocukların da bisiklete bindiği gözlendi.

Tedbirlerin kapsamında uzun bir aradan sonra ilk defa dışarı çıkan çocuklar, 4 saatlik iznin ardından evlerine döndü.