Solak, Bakan Kurum’la telekonferans yoluyla görüştü

Solak, Bakan Kurum’la telekonferans yoluyla görüştü
Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Bakanlık bürokratları, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve İlçe Belediye Başkanları ile telekonferans sistemiyle...

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Bakanlık bürokratları, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve İlçe Belediye Başkanları ile telekonferans sistemiyle toplantı gerçekleştirdi.

Toplantıda koronavirüs salgınının önlenmesi için yapılan çalışmaların yanı sıra, devam eden ve yapılacak olan projeler değerlendirildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve Konya’daki ilçe belediye başkanlarıyla video konferans aracılığıyla görüştü.

İki ayrı gün gerçekleşen toplantılarda bütün ilçe belediye başkanlarını ayrı ayrı dinleyen Bakan Kurum, Konya’da gerçekleştirilen koronavirüs çalışmaları ve devam eden projeler hakkında da bilgi aldı.

Konya’nın 31 ilçesinin ihtiyaçları neyse o ihtiyaçlar doğrultusunda çalışmaya gayret gösterdiklerini de ifade eden Bakan Kurum, “Bu ihtiyaçlar doğrultusunda yapılması gereken projeleri bir bir istişare edip onları da hayata geçirmeye gayret gösteriyoruz. Millet Bahçelerinden kentsel dönüşüme, sosyal konuttan sanayi dönüşümüne ve sokak sağlıklaştırmasına kadar birçok projeyi hem merkezimizde hem de 31 ilçemizde yapmaya gayret gösteriyoruz” şeklinde konuştu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, koronavirüsün önlenmesi için Sarayönü’nde yapılan çalışmalar ve projelerle ilgili bilgi alarak, çalışmalardan dolayı Başkan Solak’a teşekkür etti.

1 Milyon Tl hibe alındı

Sarayönü adına önemli kararlar alınan toplantıda Belediye Başkanı Nafiz Solak, Bakanlığın zor günlerde fedakarca çalıştığını dile getirerek, Konya’ya ve Sarayönü’ne vermiş oldukları desteklerden dolayı Bakan Kurum ve ekibine teşekkür etti.

Toplantının detayları hakkında gazetemize özel açıklamalarda bulunan Başkan Solak şu ifadeleri kullandı; “İlçemizdeki koronavirüs mücadelesi ve diğer çalışmalar ile belediyemiz tarafından yürütülmekte olan projelerle ilgili sayın bakanımızı bilgilendirdik.

Sayın Bakanımız’ın ilçemize çok önemli katkıları oldu. Millet Bahçesi projesinin ihalesinin yapılmasının yanı sıra yenilenen kilitli taş tesislerimizin için Çevre Bakanlığından 500 bin Tl hibe işletme ve malzeme desteği sözünü aldık.

Yine geçtiğimiz yıl projesi hazırlanarak bakanlığa sunulan “Üreten kazanacak, Sarayönü kazanacak” projesi için 500 bin Tl hibe alındı. İstanbul yolu üzerine kurulacak olan ve ağırlıklı olarak yöresel ürünlerin satılacağı tesislerin yapımı için alınan bu hibe sayesinde yapılacak tesisler belediyemize gelecek yükü oldukça hafifletecektir.

Görüştüğümüz bir diğer önemli konu da "Güneş Enerjisi Santrali" (Sages) projesi. Bakanımızın verdiği bilgilere göre proje uluslar arası anlaşmalar kapsamına alındı ve Temmuz ayı gibi ihale aşamasına gelecek. İller bankası tarafından ihalesi yapılacak olan projenin hayata geçmesi ile Ladik Mahallesi eski cıva tesislerinin olduğu bölgeye Konya'da ilçe belediyeleri tarafından yapılmış en büyük santral kurulmuş olacak.

Saatte 1 megawat elektrik üretecek olan Güneş Enerjisi Santrali, Sarayönü ilçe merkezi ve tüm mahallelerinin sokak aydınlatmalarını ve Sarayönü Belediyesi tarafından kullanılan tüm tesislerin elektrik enerjisini karşılayacak. Aynı zamanda santralin enerji satış bedeli de 25 yıllığına döviz üzerinden 1 wattı 13,3 sent olarak sabitlendiğinden belediyemiz açısından karlılık oranı çok yüksek bir yatırım olmuş olacak.

Sayın bakanımızın şimdiye kadar ilçemize verdiği katkılardan dolayı çok teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki bundan sonraki süreçte de desteklerini sürdürecektir.