Solak, "her zaman favorilerdeniz"

Solak, "her zaman favorilerdeniz"
Bölgesel Amatör Ligin köklü ekiplerinden Sarayönü Belediyespor'da, 2018-2019 sezonu için çalışmalara start verildi. İlk defa mücadele ettiği yıldan itibaren her sezon profesyonel ligi kovalayan Sarayönü Belediyespor'da, şampiyonluk...

Bölgesel Amatör Ligin köklü ekiplerinden Sarayönü Belediyespor'da, 2018-2019 sezonu için çalışmalara start verildi. İlk defa mücadele ettiği yıldan itibaren her sezon profesyonel ligi kovalayan Sarayönü Belediyespor'da, şampiyonluk artık doğal hedef haline geldi. Sarayönü Belediyespor Başkanı Nafiz Solak, Sarayönü Belediyespor için başarının gelenek haline geldiğini ifade ederek, "Başarı, kulübümüzde gelenek haline geldiği için takımımız her zaman üst sıraları sonuna kadar zorluyor. İç transfer çalışmalarımız ve dış transfer araştırmalarımız devam ediyor. Dev bütçelere sahip il ve il bazındaki ilçelerle mücadele ediyoruz. Bu sezon kurduğumuz mütevazi takımımızla her şeyin para olmadığını gösterdik. Grubun en küçük bütçeli 3'ncü takımı olarak sezonu birçok il ve il ölçekli ilçe takımının üzerinde bitirdik. Edindiğimiz tecrübelerle 2018-2019 sezonunda en asgari hata payı ile güzel bir takım oluşturmayı planlıyoruz" dedi.

Sarayönü Belediyespor Başkanı Nafiz Solak, geride kalan sezonu değerlendirerek önümüzdeki sezon için açıklamalarda bulundu. Tarihinde inişli çıkışlı dönemleri olan Sarayönü Belediyespor'un yaklaşık 10 yıldır bulunduğu liglerde hep zirve mücadelesi verdiğini kaydeden Solak, "Yılın birkaç ayı dışında futbol Sarayönü'nün önemli gündem maddelerinde bir tanesi oluyor. Sarayönü Belediyespor'un elde ettiği başarılarla ilçemiz birçok ilde gündeme geliyor. Hem takımımızın elde ettiği başarılar, hem de ikili ilişkiler sayesinde Sarayönü Belediyespor, çok önemli bir imaj elde etti. Bu imajı oluşturmak kolay değil. Grubun en düşük bütçeli takımları direk küme düşen Gölhisarspor ve Manavgatspor'du. Bizde bütçe açısından sondan üçüncü sıradaydık ama sonuca bakıldığında birçok il ve il bazında büyük ilçe takımlarının önünde ligi başarı ile tamamladık." dedi.

[caption id="attachment_16746" align="alignnone" width="300"] ????????????????????????????????????[/caption]

Hataları en aza indirmeliyiz

Sarayönü Belediyespor'un futbol geleneği olan, kültürlü bir kulüp olduğunu anlatan Solak, "Yeni sezonda hataları en aza indirmek istiyoruz. Yönetim, teknik heyet ve futbolcuların, her anlamda en az hata payı ile yol alması bizi hedefe ulaştırır. Küçük hataların karşılığı büyük oluyor. Geçtiğimiz sezonlardan gerekli dersleri çıkardık. Kulüpleşme anlamında önemli mesafe kat ettik. On yıl önceki Sarayönü Belediyespor ve Sarayönü ilçesi ile şimdiki arasında çok fark var" dedi.

Transferde titiz davranacağız

Bölgesel Amatör Lig'de transfer politikasının çok önemli olduğunu vurgulayan Solak, "Teknik heyetin raporu doğrultusunda transfer çalışmalarımıza başladık. İç transferde, bünyemize uygun gördüğümüz ve gelecek sene takımımıza faydalı olacağına inandığımız bazı oyuncularla tekrar anlaşacağız. İskeletimizi korumak istiyoruz. İskeletimiz netleştikten sonra dış transfere yöneleceğiz. Teknik heyetimiz kapsamlı bir dış transfer listesi oluşturmaya başladı. İnce eleyip sık dokuyarak bu ligin oyuncularını transfer etmek istiyoruz. İyi oyuncu almak demek 100 bin liraya, 150 bin liraya profesyonel liglerden futbolcu transfer etmek değildir. Bizim ligimiz farklı bir lig. Çok büyük paralara transfer edilen oyuncuların yarattığı hüsranı rakip takımlarda da defalarca gördük. Bu yıl kurduğumuz takım mücadele olarak seyir zevki veren bir takımdı. Yine kuracağımız takım da seyredenlere zevk verecektir." dedi.

İç çekişmeyle bir yere varamayız

Konya takımlarının birbiriyle uğraşmaktan vazgeçmesi gerektiğine değinen Solak, "Bizim Konya takımlarıyla el ele olmamız lazım. Kendi içimizde rekabete girerek bir yere varamayız. Bu arada aramıza tekrar katılan Karapınar Belediyespor'u tebrik ederek başarılar diliyorum. Ahşehir ve Karapınar büyük nüfuslu ilçe takımları. Nüfus olarak bizden çok büyükler ama bu ligin en tecrübelisi de biziz." şeklinde konuştu.

Devlerle mücadele ediyoruz

Bölgesel Amatör Lig'de önemli başarılara imza attıklarını dile getiren Solak, "Sarayönü Belediyespor'un başarısı ve geldiği nokta, her kesim tarafından takdir ediliyor. İlçemizin potansiyeline göre bulunduğu ligde elde ettiği başarılar küçümsenecek bir şey değil. Devler liginde mücadele ediyoruz ve bu devlere de diz çöktürmekten geri kalmıyoruz. Büyük il takımlarının, dev bütçelerine rağmen, her zaman üst sıralarda yerimizi alıyoruz. Bu ligde her şeyin para olmadığını neredeyse her sezon kanıtlıyoruz. Grubumuzda milyonlardan bahseden takımlara baktığımızda birçoğunun arkamızda kaldığı görüyoruz. Bunu yüreğimizi sahaya koyarak, azim, istek ve kazanma hırsıyla verdiğimiz mücadele sayesinde elde ettik." şeklinde konuştu.