Solak'tan öğretmenler günü mesajı

Solak'tan öğretmenler günü mesajı
Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, yaptığı açıklamada, "Değerli öğretmenlerimiz; kutsal bir mesleği icra...

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, yaptığı açıklamada, "Değerli öğretmenlerimiz; kutsal bir mesleği icra etmenin onurunu taşıyorsunuz. Yarınımız sizlere emanettir. Toplumu inşa eden mimarlarsınız. Mesleğinizin asıl amacı, nesillere çağın gerektirdiği bilgi donanımını kazandırıp onları içinde bulundukları çağı anlayıp yorumlayabilecek bilgi düzeyine ulaştırmaktır.” dedi.

Dünyanın en değerli mesleklerinden olan öğretmenliğin, fedakarlık, cefakarlık isteyen saygın mesleklerin başında geldiğini kaydeden Başkan Solak, bilgilerin öğrenilmesi, geliştirilmesi ve geleceğe aktarılması sürecinde öğretmenlerin çok önemli bir role sahip olduğunu belirtti.

“Çocuklarımızın ve gençlerin bedensel, duygusal, ahlaki, dini, milli ve toplumsal yönden sağlıklı gelişim göstermelerinde anne ve babadan sonra en etkili kişi öğretmenlerimizdir.” diyen Solak şöyle devam etti:

“Sorgulayan, ufku açık gençler yetiştirmek hedefiniz olmalıdır. Bunların yanı sıra millet bilincini yaşatabilmek için gençlerimize, milli kültür ve değerlerimizi aktarmak başlıca görevinizdir.Toplumu kucaklayan, teknolojiyi kullanırken milletin değerleriyle uyumlu, milletin ruhuyla harmanlanmış; sevgi, şefkat ve merhametle yoğrulmuş, erdemli ve ahlaklı nesil yetiştirmek görevimizdir. Milli kültürümüzü , örf ve adetlerimizi özümseyen bir gençlik hedefimiz  olmalıdır.Bu kutsal mesleği icra ederken sorumluluğunuzu yerine getireceğinize güvenimiz tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle ebediyete göç etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmetle anıyor, görevleri başında olan öğretmenlerimize başarılı ve sağlıklı günler diliyorum.”