Solak'tan tarihi zafer

Solak'tan tarihi zafer
Sarayönü'nde yerel yöneticilerini belirlemek için pazar günü sandık başına giden seçmenler, Belediye Başkanı Nafiz Solak ile yola devam dedi. Büyük bir farkla seçimi kazanan Solak, güçlü bir şekilde güven tazeledi. Solak,...

Sarayönü'nde yerel yöneticilerini belirlemek için pazar günü sandık başına giden seçmenler, Belediye Başkanı Nafiz Solak ile yola devam dedi. Büyük bir farkla seçimi kazanan Solak, güçlü bir şekilde güven tazeledi. Solak, en yakın rakibi Bağımsız Belediye Başkan Adayı Mehmet Güney'e 4 bin 14 oy fark attı. Son iki ayda hayatın durduğu ve her şeyin 31 Mart'a endekslendiği Sarayönü'nde geçerli 16 bin 938 oyun 9 bin 403'ünü alan mevcut Belediye Başkanı ve Ak Parti Adayı Nafiz Solak, seçimden zaferle ayrılarak belediye başkanlığındaki ikinci dönemine başladı. Toplamda 19 bin 499 seçmenin bulunduğu Sarayönü'nde katılım yüzde 91,04 olarak gerçekleşti. 814 oy ise geçersiz sayıldı. Seçim sonuçlarının netleşmesinin ardından Sarayönü Belediyesi önünde coşkulu bir kutlama gerçekleştirildi.

Sarayönü'nde iki aydır hayat dururken, ilçenin tek gündemi yerel seçimler oldu. Kamuoyunda büyük çekişmeye sahne olacağı konuşulan Belediye Başkanlığı seçimini, Ak Parti'nin adayı mevcut Belediye Başkanı Nafiz Solak büyük bir farkla kazandı. 2014 yerel seçimlerinde 7 bin 469 oy alan Nafiz Solak, oyunu 9 bin 403'e çıkararak güçlü şekilde güven tazeledi. Oyların yüzde 55,51'ini alan Solak, en yakın rakibi Bağımsız Belediye Başkan Adayı Mehmet Güney'e 4 bin 14 oy fark atarken, Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Ziya Tokgöz 973, İyi Parti Belediye Başkan Adayı Mehmet Karlı 606 oyda kaldı.

Sabah saat 08:00'de başlayan oy kullanımı esnasında seçmenlerin sağduyusu ön plana çıktı. Bazı seçim bölgelerinde yaşanan küçük tartışmalar dışında herhangi bir olay yaşanmazken muhtarlık seçimlerinde bazı mahallelerde kazanan muhtarların görev yapma yeterliliğinde olmadığı tartışmaları yaşandı.

Katılım yüksekti

Katılımın oldukça yüksek olduğu seçimde 17 bin 752 oy kullanılırken, Ak Parti adayı Nafiz Solak 9 bin 403 oy alarak birinci sırada yer aldı. 5 bin 389 oy alan Bağımsız Belediye Başkan Adayı Mehmet Güney ikinci, 943 oyda kalan Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Ziya Tokgöz ise üçüncü oldu. İyi Parti Belediye Başkan Adayı Mehmet Karlı 606 oyla dördüncü, Bağımsız Türkiye Partisi adayı Esra Bilgi 342 oyla beşinci, Büyük Birlik Partisi Adayı Mustafa Döğen 181 oyla altıncı, Demokrat Parti adayı Salim Kara ise sonuncu oldu.