Son teknoloji projeye Mevka desteği

Son teknoloji projeye Mevka desteği
Sarayönü Belediyesi’nin Mevlana Kalkınma Ajansı hibe destekleri için hazırladığı “Ulaşım ve İletişimde Güneş Enerjili Sistemler” kabul edilerek desteklenmeye hak kazandı. İçerisinde son teknoloji aydınlatma ve iletişim...

Sarayönü Belediyesi’nin Mevlana Kalkınma Ajansı hibe destekleri için hazırladığı “Ulaşım ve İletişimde Güneş Enerjili Sistemler” kabul edilerek desteklenmeye hak kazandı. İçerisinde son teknoloji aydınlatma ve iletişim teknolojilerini barından projenin ilerleyen günlerde sözleşmesi imzalanacak.

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, MEVKA tarafından desteklenen birçok projelerine bir yenisini eklediklerini dile getirerek, “Hazırladığımız “Ulaşım ve İletişimde Güneş Enerjili Sistemler”  isimli Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) projemsi başarılı projeler arasında yer alarak desteklenmeye hak kazandı. Daha önceden yapmış olduğumuz pek çok MEVKA projesi başarılı şekilde sonuçlanmıştı.” dedi.

Solak, “Projemiz, ulaşım ve iletişim olmak üzere iki kategoride, kurumsal kaynakların artırılmasını yönelik çalışmaları temel almaktadır. Proje ile ilçemizin park, bahçe ve bazı yollarında güneş enerjisi ile aydınlatma sağlanacak ve kurumsal iletişim sistemi için yenilikçi çalışmalar yapılacaktır.” şeklinde konuştu.

Proje ile aydınlatma faturaları ödeyen belediyenin mali tasarruf sağlayacağına değinen Solak, şunları söyledi:

“Bu projede yeni nesil aydınlatama teknolojisi kullanılacak olup, enerjisini güneşten alarak kendi içinde depo eden ve metrelerce öteden hareket algıladığında aydınlatma şiddetini artıran, hareket olmadığında ise daha düşük enerjiler tüketerek aydınlatma sağlayacaktır.”

Kesintisiz aydınlatma ve iletişim

Solak, şöyle devam etti: “Yine benzer bir şekilde gerek olağan, gerekse olağandışı durumlarda (fırtına, sel, uzun süreli elektrik kesintisi, aşırı kar v.b. afet durumları) sürekli aydınlatama sağlanan noktalar oluşturulacak ve en önemlisi yine güneş enerjisi ile beslenen dijital telsiz sistemi her durumda kurumsal iletişimi kesintisiz hale getirecek ve kullanılan GPS’li sistemler ile tüm araç ve ekipmanlarımızı sürekli takip altında tutulacaktır. Belediyemiz araçları veya personelleri için uygulanacak bu sistem; gerekirse diğer kamu kurum ve kuruluşlarına entegre olabilecek, olağan ve olağandışı durumlar için ciddi bir kabiliyet kazanacaktır.”

Her alanda son teknolojiyi takip etmeye gayret gösterdiklerini ifade eden Solak, “Elektrik ihtiyacı ve iletişim faturası olmaksızın, dijital telsiz sistemi gerektiği anda ulusal veya uluslararası ağlara bağlanabilecek ve mobil iletişim (GSM) dursa bile afet koordinasyonunda iletişim için köprü görevi yaparak ilgili kurum ve kuruluşları birbiri ile koordine edecektir. Bu kapsam iletişimde de önemli bir rol alacak projemiz ilçemiz sınırlarını aşan bir sorumluluğu da bünyesinde barındırmaktadır.” diye konuştu.