Sorunları Ankara'ya ilettiler

Sorunları Ankara'ya ilettiler
Sarayönü Ziraat Odası Başkanı Engin Çelik, diğer ilçelerin ziraat odası başkanları ile birlikte Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar'ı Ankara'da ziyaret ederek çiftçilerin yaşadıkları büyük sıkıntıları...

Sarayönü Ziraat Odası Başkanı Engin Çelik, diğer ilçelerin ziraat odası başkanları ile birlikte Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar'ı Ankara'da ziyaret ederek çiftçilerin yaşadıkları büyük sıkıntıları anlattı. Çelik'in de içerisinde yer altığı ekip, sulama elektriğindeki fahiş zamlar ve ödenmeyen desteklerle alakalı yaşanan mağduriyetleri iletti.

Sarayönü Ziraat Odası Başkanı Engin Çelik, diğer ilçelerin ziraat odası başkanları ile birlikte Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar'ı Ankara'da ziyaret ederek çiftçilerin yaşadıkları büyük sıkıntılarla ilgili bilgi verdi.

Ziyaret hakkında bilgi veren Sarayönü Ziraat Odası Başkanı Engin Çelik, yaptığı açıklamada, "Konya'dan 25 oda başkanımızla birlikte Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanımız Şemsi Bayraktar'ı ziyaret ederek yaşanan mağduriyetleri anlattık. Tarımsal sulama kullanılan elektriğe gelen yüzde 90'lık zamla ile ilgili yaşanan mağduriyetleri bildirdik. Sulama elektriğinin çiftçinin belini büktüğünü anlattık. Çiftçilerin sulama konusunda büyük sıkıntılar yaşadığını, böyle giderse çiftçinin üretmeyi bırakacağını söyledik." dedi.

Çiftçilere çok büyük yükler yüklendiğini vurgulayan Çelik, "Çiftçinin sulama elektriğine yüzde 90 zam yapıldığı yetmezmiş gibi elektrik faturası üzerinden birçok kalem adı altında birde hava parası alınıyor. 33 bin liralık elektrik faturası gelen bir çiftçi bunun 7 bin lirasını TRT payı, okuma bedeli, kayıp kaçak bedeli olarak ödüyor. Çiftçi zaten yanıyor birde başkalarının yaktığı kaçak elektrik çiftçiye ödetiliyor. Bunun yanı sıra halen 2018 yılının sertifikalı tohum destekleri ödenmedi. Beş aylık süt destekleri ödenmedi. Buzağı destekleri ödenmedi. Bu işin sonu nereye varacak bilemiyoruz. Bu mağduriyetlere bir düzenleme getirilmesi gerekiyor. Bizim anlattığımız bu sorunlarla ilgili olarak Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanımız Şemsi Bayraktar, Cumhurbaşkanına sunulmak üzere bir rapor hazırlattığını ve bu mağduriyetlerin de o rapora ekleneceğini söyledi." şeklinde konuştu.