Sosyal kart dağıtımını başladı

Sosyal kart dağıtımını başladı
Sarayönü Belediyesi, yeni tip korona virüs salgını sürecinde iş yeri kapanan, işsiz kalan ve dar gelirli vatandaşlara destek olmak amacıyla Konya Büyükşehir Belediyesinin başlattığı sosyal destek çalışmaları kapsamında...

Sarayönü Belediyesi, yeni tip korona virüs salgını sürecinde iş yeri kapanan, işsiz kalan ve dar gelirli vatandaşlara destek olmak amacıyla Konya Büyükşehir Belediyesinin başlattığı sosyal destek çalışmaları kapsamında Sosyal Kartların dağıtımını başlattı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, dünyayı etkisi alan yeni tip korona virüs salgını nedeniyle ülkemizin ve şehrimizin zor bir dönemden geçtiğini belirterek, bu dönemde ekonomik anlamda sıkıntı yaşayan Konyalılara destek olmak için ilçe belediyeleri ile birlikte büyük gayret gösterdiklerini söyledi. Bu kapsamda, çok yönlü desteklerden oluşan ve detaylarını daha önce açıkladıkları Türkiye’nin en kapsamlı sosyal destek programını hayata geçirdiklerini vurgulayan Başkan Altay, başvuruları alınan ihtiyaç sahiplerine Sosyal Kartların dağıtımına başladıklarını ifade etti.

Her kesime tam destek

Konya Büyükşehir Belediyesi, iş yeri kapananların ve çalıştığı iş yeri kapandığı için işsiz kalanların evlerinden 2 ay boyunca su ücreti alınmayacağını, Esnaf Odalarının Esnaf Bilgi Sistemi’ne kayıtlı tüm esnafların 2 ay boyunca iş yerinden suyu ücretsiz kullanacağını; su fiyatlarının 2019 rakamlarına geri çekildiğini; KOSKİ abonelerinin suyunun hiçbir sebeple kesilmeyeceğini; Büyükşehir kiracısı esnaflardan 2 ay kira alınmayacağını daha önce duyurmuştu.