Sosyal yardım ödemeleri sürüyor

Sosyal yardım ödemeleri sürüyor
Tüm dünyada pandemi haline gelen ve birçok kişinin hayatını kaybetmesine yol açan corona virüsü, Türkiye’de de çok ciddi sıkıntılara neden oluyor.Birçok esnaf yasaklar sonrası işyerlerini açamazken, maaşlı olarak çalışan...

Tüm dünyada pandemi haline gelen ve birçok kişinin hayatını kaybetmesine yol açan corona virüsü, Türkiye’de de çok ciddi sıkıntılara neden oluyor.

Birçok esnaf yasaklar sonrası işyerlerini açamazken, maaşlı olarak çalışan birçok insan da ücretsiz olarak izne çıkarılmış durumda. Tüm bu gelişmeler sonrası Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahiplerine fazlar halinde 1000’er TL yardım yapılacağını duyurmuştu.

Sarayönü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan edinilen bilgiye göre ödemelerin fazlar halinde yapılmaya devam ettiği öğrenildi. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Ahmet Turan, ilk fazda 464 aileye 1000’er lira ödendiğini, yardımların PTT görevlileri tarafından adreslerine teslim edildiğini söyledi. Geçtiğimiz günlerde sonuçlanan ikinci faz ödemeleri konusunda da bilgi veren Turan, ikinci fazla 332 ailenin 1000’er liralık sosyal yardımdan faydalandığını dile getirdi. Yardımların yine ilk fazda olduğu gibi PTT görevlileri tarafından adreslere teslim edildiği öğrenildi.

Üçüncü faz sosyal yadım ödemeleri için çalışmaların devam ettiğine de değinen Turan, şunları söyledi: “3. Faz sosyal yardımdan, daha önce bu yardımdan faydalanmamış haneler faydalanacak ve söz konusu başvurular e-devlet üzerinden yapılıyor. Corona virüs tedbirlerinden olumsuz etkilenmiş, ihtiyaç sahibi bu şekilde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız tarafından el uzatılmaktadır.”

Turan, fazlar halinde ödenen yardımların yanı sıra Sarayönü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan da 49 haneye 24 bin 500 lira ekonomik destek ödemesi yapıldığını ifade etti. Vefa Sosyal Destek Grubu ise 730 başvuru neticelendirerek mağduriyetlere engel oldu.