“Sözde kapalı pazar”

“Sözde kapalı pazar”
Sarayönü’nde pazar esnafları, kapalı pazar alanının amacına hizmet etmediğini dile getirerek yaşadıkları sıkıntıyı dile getirdi.Cuma günü kapalı pazar alanına tezgah açan pazar esnafları, kar yağışı ve soğuktan olumsuz...

Sarayönü’nde pazar esnafları, kapalı pazar alanının amacına hizmet etmediğini dile getirerek yaşadıkları sıkıntıyı dile getirdi.

Cuma günü kapalı pazar alanına tezgah açan pazar esnafları, kar yağışı ve soğuktan olumsuz şekilde etkilendi. Kapalı pazar alanında tezgah açmalarına rağmen yağan kardan ürünlerini korumak için tekrar şemsiye açan esnaflar yine de ürünlerinin üzerine kar yağmasını engelleyemedi.

Pazar esnaflarından Sabri Mermerkaya, yaptığı açıklamada, “Burayı kapalı pazar yeri olarak kullanıyoruz ama kapalı pazarla hiçbir alakası yok. Burası anca sözde kapalı. Çok yüksek ve dört bir tarafı açık. Yağan karın hepsi ürünlerimizin üzerine yağıyor. Şemsiye açtık o da işe yaramadı. Kar her zaman yağmıyor ama üstü kapalı etrafı açık olduğu için normal zamanda da cereyan yapıyor. Yazın da güneşten tam korumuyor. Alışveriş yapan vatandaşlar çok fazla etkilenmiyor ama biz sabahtan akşama kadar burada olduğumuz için sıkıntısını çekiyoruz. Böyle kapalı olmasından da açık olsa daha iyi. Bu Pazar alanının çevresinin de kapanması gerekiyor yoksa bu sıkıntılar devam eder.” şeklinde konuştu.