SP'nin Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı; Abdülkadir Karaduman

SP'nin Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı; Abdülkadir Karaduman
Saadet Partisi Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Türkiye Büyük Millet Meclisi 27. Dönem Milletvekili Abdulkadir Karaduman oldu.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Saadet Partisi'nin adayı olan Abdülkadir Karaduman, adaylığı SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun katılımı ile 24 Şubat Cumartesi günü saat 16.30'da Bayır Diamond Otel'de gerçekleşecek olan 'Aday Tanıtım Toplantısı'na açıklanacak

Saadet Partisi Konya İl Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada "Aday Tanıtım Toplantısı"na tüm Konyalıları davet edildi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Abdülkadir Karaduman, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, "Haydi Bismillah, Milli Görüş Belediyeciliği'nin başladığı ve yeniden şahlanacağı, gönüller şehri Konya'mıza hizmet etmek niyetiyle çıktığımız bu yolda; dostluğumuzun, inancımızın ve belediyecilik anlayışımızın manifestosunu sunarız aday tanıtım toplantımıza tüm hemşehrilerimizi davet ediyorum" ifadelerine yer verdi.

spnin-konya-buyuksehir-belediye-baskan-adayi-2.jpg

Abdülkadir Karaduman kimdir?

İlköğretim ve ortaöğrenimini Malatya'da gerçekleştirdi. İnönü Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu. Çankaya Üniversitesi'nde Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünde yüksek lisans eğitimini almaya devam etmektedir. Saadet Partisi'nin çeşitli görevlerinde yer almıştır. Hâlen de partinin Gençlik Kolları Genel Başkanlığını yapmaktadır. Abdulkadir Karaduman orta seviyede İngilizce ve az düzeyde Farsça bilmektedir.

2018 Türkiye genel seçimlerine Millet İttifakı olarak Saadet Partisi ile birlikte seçime katılan Cumhuriyet Halk Partisi listesinden Abdüllatif Şener'in ardından 2. sırada aday olan Karaduman, seçildikten sonra Saadet Partisi'ne dönmüştür.