Spor kursu için son günler

Spor kursu için son günler
Sarayönü Halk Eğitimi Merkezi müdürlüğü tarafından spor sınavlarına hazırlık kursu açılacak. Kurslara son başvuru tarihi 15 Şubat 2019 Cuma günü.Açılması planlanan kursa Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu (BESYO), Polis...

Sarayönü Halk Eğitimi Merkezi müdürlüğü tarafından spor sınavlarına hazırlık kursu açılacak. Kurslara son başvuru tarihi 15 Şubat 2019 Cuma günü.

Açılması planlanan kursa Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu (BESYO), Polis Akademisi Eğitim Merkezi (PAEM), Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO), Polis Mesleki Eğitim Merkezi (POMEM), Polis Özel Harekat (PÖH), Jandarma Özel Harekat (JÖH), Bekçilik için yapılan Fiziki Yeterlilik sınavlarına girmek isteyen en az lise mezunu kişiler kayıt yaptırabilecek. Çalışmalar kapalı spor salonuna kurulacak parkurda gerçekleştirilecek.

10 bin bekçi alınacak

2019 yılında 10 bin bekçi alınacak olup ilerleyen günlerde duyuru yapılarak başvurular alınmaya başlanacak. Aranan şartları sağlayan kişilerin müracaatları kabul edilecek. Bekçi olmak isteyenler öncelikle ön sağlık kontrolü yaptıracak, Daha sonra da sırasıyla yazılı sınava, Fiziki Yeterlilik sınavına ve sözlü sınava girecek.

Adayların başarı sıralamasına esas giriş puanı; yazılı sınav puanının %25'i, fiziki yeterlilik sınav puanının % 25'i ve sözlü sınav puanının % 50'sinin toplamı olarak hesaplanacaktır.

Yapılan sınavda başarılı olup, güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olanların; ilgili Emniyet Müdürlüğüne bağlı Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından Sağlık Kurulu Raporları aldırılmak üzere hastaneye sevkleri yapılacaktır. Sağlık şartları bakımından Çarşı ve Mahalle Bekçiliğine girmeye elverişli olduğu anlaşılanlar aday memur olarak atanacaktır.