STK İMAJI GÜÇLENMELİ

181 gönüllü üyesi olan Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu’nun 2. Olağan Genel Kurulu 114 üyesinin katılımı ile yapıldı.

Divan Başkanlığını Prof. Dr. Önder Kutlu’nun yaptığı Genel kurulda eski başkan Muhsin Görgüligil ile Memur- Sen Konya İl Başkanı Nazif Karlıer başkanlık için yarıştı. Sakin ve olumlu bir havada yapılan seçimler sonucu Muhsin Görgüligil oyların çoğunluğunu alarak yeniden başkan seçildi.

Sayın başkanı tebrik ederiz. STK Platformunda emeği inkar edilemez. Olaylara sağduyulu yaklaşımı, idarecilik yönünün ağır basması kamuoyunda her zaman takdir görmüştür.

Konya Sivil Toplum Kuruluşları maddi bir beklentisi olmadan gönüllü olarak hizmet verenlerin oluşturduğu bir kuruluş. İcra heyeti ve yönetimi siyasette, sendikalarda, yurt içi ve dışındaki ülkelerde yapılan yardım organizasyonlarını başarıyla yöneten tecrübeli ve şaibesiz isimlerden oluşuyor.

Konya kamuoyu hepsini yakından tanır.

Başkana yeni dönemde neler yapacaklarını sorduk.

Öncelikli olarak bu genel kurulda seçilen başkanın iki dönemden fazla görev de kalmamasını, her seçimde yönetim kurulu üyelerinden de en az yarısının değiştirilmesi kararını aldıklarını aktardı.

Bence katılımcı demokrasi için bu karar çok önemli. Çünkü aynı isimler ve aynı resimlerin uzun yıllar işgal ettiği ister dernek olsun, ister başka bir oluşum olsun üyeler arasında küçük bir konuda dahi konsensüs sağlanamıyor.

Şahsi mazeret hizmetin önüne geçiyor.

İcra heyeti 13 kişiden oluşacak. Yönetim kurulu üye sayısı ise 30’u geçemeyecek. Ufuk Turu toplantıları Konya STK Platformu’nun başarı mührü olarak yerini koruyor. Bu yıl 20. Denizli’de yapılacakmış.

Ufuk Turu toplantılarında ele alınan konular ve katılımcılar ülkenin en önemli sorunlarına parmak basıyor.

Başkana sonuç bildirgelerinin takibini sordum.

Gençlik ve Aile konuları hakkında yaptıkları çalışmaların TBMM ele alındığından bahsetti. Önümüzdeki dönemde de Gençlik ve Aile konuları hakkında Üniversiteler dahil ilgili kuruluşlarla birlikte bilimsel çalışmalar yapmayı planladıklarını söyledi.

Konya STK Platformu ile ilgili bize gelen bir eleştiriyi de paylaşmadan yazıyı noktalamak istemedim.

Platform sivil imajını güçlendirmeli. Ülke ve şehirle ilgili eleştiri yapılacak konuları çok ciddi bir şekilde delillerini de ortaya koyarak güçlü ses çıkarmalı. ‘Körü körüne destekler’ imajından kurtulmalı.

Sayın başkanla yapacağımız görüşmelerle aldığımız bilgileri köşemizden paylaşacağımız sözünü vererek hepinize hoşça kalın diyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ahmet TURAN Arşivi