STK’lardan ücretsiz maske desteği

STK’lardan ücretsiz maske desteği
Sarayönü’nde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları esnafın ve vatandaşın sağlığını düşünerek ücretsiz maske dağıtımı gerçekleştiriyor.Ücretsiz maske dağıtımı gerçekleştiren sivil toplum kuruluşları arasında...

Sarayönü’nde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları esnafın ve vatandaşın sağlığını düşünerek ücretsiz maske dağıtımı gerçekleştiriyor.

Ücretsiz maske dağıtımı gerçekleştiren sivil toplum kuruluşları arasında Sarayönü Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve Ladik Tarımsal Kalkınma Kooperatifi bulunuyor.

Ücretsiz maske dağıtımı ile ilgili olarak bilgi veren Sarayönü Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hasan Koçaş, yaptığı açıklamada, “Kara günler için sakladığımız kaynağımız için odamız adına satın aldığımız maskelerimizi esnaflarımıza dağıtmaya başlamış bulunmaktayız. İlk olarak fırın, kasap ve pastane gibi gıda işi ile uğraşan esnaflarımıza dağıtım yaptık. Sonrasında ise tüm esnafımıza dağıtım yapmaktayız. Belde ve köylerdeki esnafımızı da unutmadık. Oralara da ihtiyaca göre maskelerimizden gönderdik. Daha sonraki günlerde de dağıtımlarımız sürecek. Bu kapsamda 11 bin maskenin dağıtımını gerçekleştirdik. Gücümüz yettiğince de desteğimiz devam edecek.” dedi.

Ladik Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mustafa Çoban ise şu açıklamada bulundu: “Yaşadığımız bu zor süreçte, kronik hastalığı bulunan kişiler ve yaşlılar en çok mağdur olan kesim. Bu kapsamda ilçemizdeki üyelerimiz de dahil olmak üzere yaşlı ve kronik hastalığı bulunan vatandaşlarımıza ücretsiz maske dağıtımına başladık. Kooperatifimiz öz kaynakları ile temin ettiğimiz maskelerimizi ihtiyacı olan vatandaşlarımıza dağıtmaya devam edeceğiz. Yüce Allah’tan bu zor günlerin bir an önce geçmesini ve hasta olan vatandaşlarımızın bir an önce sağlığına kavuşmasını niyaz ederim.”