Su depolarındaki gizli tehlike

Su depolarındaki gizli tehlike
KOSKİ Genel Müdürlüğü, su deposu bulunduran işyeri ve binalarda gerekli depo bakımı ve temizliğin yapılmasının önemine değindi.Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, su deposu bulunduran işyeri ve binalarda...

KOSKİ Genel Müdürlüğü, su deposu bulunduran işyeri ve binalarda gerekli depo bakımı ve temizliğin yapılmasının önemine değindi.

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, su deposu bulunduran işyeri ve binalarda gerekli depo bakımı ve temizliğin yapılmaması sebebiyle depoların kimyasal ve bakteriyolojik olarak kirlendiğini açıkladı. Konuyla ilgili KOSKİ Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, gerçekleştirilen çalışmalarda depoların büyük bir kısmının bakımsız olduğu, içerisinde çamur ve çeşitli maddeler bulunduğunun tespit edildiği belirtilerek, KOSKİ Su Depoları Temizleme ve Dezenfekte Ekibi'nin ihmaller sonucu mikrop yuvası haline gelen apartman depolarını belli bir ücret karşılığında dezenfekte ettiği kaydedildi.

Büyük tehlike

KOSKİ tarafından yapılan açıklamada, "Su depoları bodrum katında ya da kazan dairesinde olduğu için unutulmakta ve temizliği ihmal edilmektedir. Bu depolardan musluğumuza gelen su ile evimizde her türlü ihtiyacımızı karşılıyoruz. Temizlenmemiş su depoları halk sağlığını tehdit etmektedir. Depoların temizliği esnasında bakteri, mikrop, çamur gibi olumsuzlukların yanı sıra zaman zaman hayvan leşlerine de rastlanmaktadır. KOSKİ, binanın girişine kadar suyu el değmeden ve kirlenmeden getirmektedir. Ancak, binalardaki su depoları iç tesisatlarının mesuliyeti vatandaşlarımıza aittir. Lütfen büyük emeklerle kapınıza kadar gelen kaliteli ve temiz suyu kirletmeyiniz. Depolarınızın temizlik, bakım ve dezenfeksiyon işlemlerini yaptırınız. Çünkü temiz olmayan depolar tifo, tifüs, dizanteri, kolera ve hepatit gibi hastalıkların oluşmasına yol açmaktadır" denildi.

Hastalık saçıyor

Su depoları bodrum katında ya da kazan dairesinde olduğundan unutulmakta ve temizliği ihmal edilmekte. Temiz olmayan depolar; tifo, tifüs, dizanteri, kolera ve hepatit gibi hastalıkların oluşmasına yol açabiliyor. Bu depolardan musluğa gelen su ile her türlü ihtiyaç karşılanıyor. Temizlenmemiş su depoları halk sağlığını bozmaması adına  KOSKİ ekipleri depo temizliğine büyük bir titizlikle mesai harcıyor.  Depoların temizliği esnasında bakteri, mikrop, çamur gibi olumsuzlukların yanı sıra zaman zaman hayvan leşlerine de rastlanabiliyor.  İşyerlerinde ve binalarında bulunan su depolarını temizletmek ve dezenfekte ettirmek isteyenler, KOSKİ Genel Müdürlüğü'nün 325 21 70 ve 325 21 71 numaralı telefonlarını arayarak müracaatta bulunabilecekler. Ayrıca KOSKİ Alo 185 Çağrı Hattı’na bildirim yapılabilecek.