Su kayıpları kontrol altına alınıyor

Su kayıpları kontrol altına alınıyor
Yüzeye çıkmayan fiziki su kayıplarına müdahale ederek suyun boşa gitmesinin önüne geçen Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, 2023 yılına kadar Konya merkez ve 28 ilçe merkezindeki şebekelerde izole bölge...

Yüzeye çıkmayan fiziki su kayıplarına müdahale ederek suyun boşa gitmesinin önüne geçen Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, 2023 yılına kadar Konya merkez ve 28 ilçe merkezindeki şebekelerde izole bölge oluşturarak su kayıplarının kontrol altına alınmasını hedefliyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, temiz içme suyunu korumak, arıtmak ve işletme maliyetlerini düşürmek adına su kayıpları ile mücadelede önemli bir yol kat etti.

Alanında uzman teknik bir ekiple çalışmalarını sürdüren KOSKİ, 2023 yılına kadar Konya merkez ve 28 ilçe merkezindeki şebekelerde izole bölge oluşturularak su kayıplarının kontrol altına almayı hedefliyor.

 

SU KAYIPLARI KONTROL ALTINDA

Kurum bünyesinde 5 adet tam donanımlı su kayıp tespit aracı bulunduğunu ifade eden KOSKİ Genel Müdürü Ahmet Demir, bu araçların içerisinde akustik dinleme mikrofonu, yeraltı görüntüleme radarı, kablo tespit cihazı, boru tespit cihazı, metal dedektör, su şebekelerinin basınçlarını ve debilerini ölçmek için debimetre ve basınç ölçerler bulunduğunu söyledi.