“Suçsuzluğum ortaya çıktı”

“Suçsuzluğum ortaya çıktı”
Sarayönü’nde geçtiğimiz yıllarda adı uyuşturucu ticaretine karışarak tutuklanan Halil Yetkin üzerine atılan suçlardan aklanarak beraat etti.Olay 2018 yılı Mart ayında gerçekleşti. Sarayönü İlçe Emniyet Amirliğince yapılan...

Sarayönü’nde geçtiğimiz yıllarda adı uyuşturucu ticaretine karışarak tutuklanan Halil Yetkin üzerine atılan suçlardan aklanarak beraat etti.

Olay 2018 yılı Mart ayında gerçekleşti. Sarayönü İlçe Emniyet Amirliğince yapılan uyuşturucu operasyonu sonucu gözaltına alınan 14 kişiden 3’ü tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Tutuklu yargılananlar arasında bulunan Halil Yetkin Konya 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davasında “Sanığın üzerine atılı suçu işlediğine dair her türlü şüpheden uzak, kesin, inandırıcı, mahkûmiyetine somut ve tam bir vicdani kanaat uyandırıcı delil elde edilemediği” gerekçesi ile beraat etti.

“Hakkımı helal etmiyorum”

Halil Yetkin, yargılandığı suçtan beraat etmesiyle ilgili olarak açıklamada bulundu.

Yetkin, açıklamasında, “Yapılan aramalarda hiçbir kanıt olmamasına rağmen, tutuklu sanıklardan birinin çelişkili ifadeleri nedeniyle hâkim hakkımda tutuklama kararı verdi.

Bu nedenle 9 ay suçsuz yere hapis yatmak zorunda kaldım.  Bu süreçte Süt Üreticileri Birliğindeki sigortalı işimi kaybettim. Çok zor günler yaşadım.

Sarayönü küçük bir ilçe. Bu tür dedikodular hayatımı olumsuz etkiledi. İlçede sanki suçluymuşum gibi bir bakış açısı oluştu.

Çıkarıldığım ilk mahkemede suçsuz olduğum anlaşıldı ve beraat ettim. Şimdi buna sebep olanların vicdanları rahat mı? Bir insanın hayatıyla oynamak bu kadar kolay mı. Hakkımı helal etmiyorum. Hepsini Allah’a havale ediyorum.” dedi.