Sultan Alaaddin Camii'nin temeli atıldı

Sultan Alaaddin Camii'nin temeli atıldı
Sarayönü'nde Ladik mahallesi TOKİ konutları bölgesine yapılacak olan Sultan Alaaddin Keykubat Camii ve Külliyesi'nin temel atma töreni gerçekleştirildi.Temel atma törenine Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, Ak Parti İlçe...

Sarayönü'nde Ladik mahallesi TOKİ konutları bölgesine yapılacak olan Sultan Alaaddin Keykubat Camii ve Külliyesi'nin temel atma töreni gerçekleştirildi.

Temel atma törenine Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, Ak Parti İlçe Başkanı Adnan Tayyiboğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Karataş, Esnaf Odası Başkanı Hasan Koçaş, Müftü Vekili Mustafa Topcu, Damızlık Birliği Başkanı Edip Yıldız katıldı.

Sarayönü Belediyesi'nin tahsis ettiği arsa üzerine Sultan Alaaddin Keykubat Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından yaptırılacak olan cami 600 kişilik olacak. Dernek Başkanı Şükrü Poyraz, camiinin Ladik TOKİ konutlarına ve Konya-Afyonkarahisar yoluna hitap edeceğini belirterek, "arsa konusunda bize büyük desteği olan belediye başkanımıza çok teşekkür ederiz. Yüksek bir kesimde ve yoldan görünen camiimiz ilçemize de güzellik katacak. Hayırsever vatandaşlarımızın yardımlarını bekliyoruz. Hayırseverlerimizin için yardım hesabımız TR26 0001 0006 0084 3446 8150 01." dedi.

Temel atma töreninde konuşan Belediye Başkanı Nafiz Solak ise "Camiimize elimizden gelen desteği vereceğiz. Hayırlı hizmetlerde acele etmek gerek. Camiimizin mimarisi Kurşunlu mahallemizdeki camiimiz gibi olacak. Konya-Afyonkarahisar yolundan geçen 22 bin yolcuya ve TOKİ konutlarına hitap edecek. Camiimizin çevre düzenlemesini de biz yapacağız inşallah." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Müftü Vekili Mustafa Topcu'nun duası ile kurban kesildikten sonra Sultan Alaaddin Keykubat Camii'nin ilk harcı atıldı.