Süne çalışmaları tamamlandı

Süne çalışmaları tamamlandı
Sarayönü İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne bağlı 3 ekip tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında görevliler arazide süne sayısını belirlemek amacıyla başlattığı çalışmaları tamamladı. Konu ile ilgili olarak...

Sarayönü İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne bağlı 3 ekip tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında görevliler arazide süne sayısını belirlemek amacıyla başlattığı çalışmaları tamamladı. Konu ile ilgili olarak bilgi veren Sarayönü İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü görevlisi Ziraat Mühendisi Nurullah Akdağ, çalışmaların titizlikle gerçekleştirildiğini belirtti.

Akdağ, yaptığı açıklamada, Süne erginlerinin metrekaredeki yoğunluğunun tespit edildiğini, sonrasında süne yumurta parazitlenme yüzdesinin tespit edildiğini ve en son da süne nimf (süne yavrusu) sayımının yapıldığını belirtti.

Hububat ekili tarlalarda yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Akdağ, yaptığı açıklamada, “ekiplerimizce hububat ekili alanlarda yapılan çalışmalar sonucunda yapılan sayımlarda metrekaredeki süne miktarında önceki yıllara göre kısmen azalmalar görülmüştür.” dedi.

Süne sayımları neticesinde Başhüyük bölgesinde birkaç mevkide toplamda 10 bin dekarlık alanda ilaçlama yapılmasına karar verildi.