Suriye'ye 25 ton un yardımı

Suriye'ye 25 ton un yardımı
Sarayönü'nde İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH), İnsani Yardım Derneği tarafından, "Suriye'ye Acil Yardım" kampanyası kapsamında Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere 25 ton un gönderdi.İHH İnsani Yardım Vakfı...

Sarayönü'nde İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH), İnsani Yardım Derneği tarafından, "Suriye'ye Acil Yardım" kampanyası kapsamında Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere 25 ton un gönderdi.

İHH İnsani Yardım Vakfı Sarayönü gönüllüsü Mustafa Salman Öztürkçü, uğurlama töreninde yaptığı konuşmada, yardımların Suriye'deki yetim ve mazlum ailelerin sofrasına ekmek olacağını ifade etti.

Öztürkçü açıklamasında, "Kardeşlerimizin bizlerin desteğine her zamankinden daha çok ihtiyaçları vardır. Konya İHH olarak bizler yardımsever halkımızın destekleriyle, Suriye'deki mazlumların yanında olmaya devam ediyoruz. Bu yardım tırımız bugüne kadar Sarayönü'nden gönderdiğimiz 37'nci tırdır. Toplam 25 ton un bulunan tırlarımız fırınlarımızda kardeşlerimiz için ekmek olacaktır." dedi.

Yetimlere yardım eli

Öztürkçü, ayrıca yetim çocuklar için de Ramazan ayı içerisinde yardım kampanyası düzenleneceğini ifade ederek, "Ramazan ayında yetim çocuklarımızı giydireceğiz. Bunun için hayırsever vatandaşlarımızın yardımına ihtiyacımız var. Bir çocuğun giyim bedeli ise 150 lira. Peygamber efendimiz "Bir kimse sırf Allah rızası için bir yetimin başını okşarsa, elinin dokunduğu her saç teline karşılık ona sevap vardır". buyurmuşlardır. Bir yetim gülerse dünya güler. Katkıda bulunmak isteyen hayırseverlerimiz bize ulaşabilir." şeklinde konuştu.