Sürü yöneticileri sertifikalarını aldı

Sürü yöneticileri sertifikalarını aldı
Sarayönü Halk Eğitim kursundan yapılan açıklamada, sürü yönetimi kursuna giden kursiyerlerin sertifikalarını aldığı belirtildi.Sarayönü Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Bozkurt, yaptığı açıklamada, şunları söyledi:“Tarım...

Sarayönü Halk Eğitim kursundan yapılan açıklamada, sürü yönetimi kursuna giden kursiyerlerin sertifikalarını aldığı belirtildi.

Sarayönü Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Bozkurt, yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

“Tarım ve hayvancılıkta önemli bir merkez olan Sarayönü’nde üreticilerin geleneksel yöntemlerin yanında yeni ve teknolojik gelişmeleri de takip edebilmesi adına Milli Eğitim Bakanımız Ziya Selçuk’un köy muhtarlarına yazdığı mektup ile başlayan kurs açma sürecimizin bu hafta en güzel bölümünü yaşadık. İlçemiz da hayvan yetiştiriciliği ile geçimini sağlayan 60 kursiyerimize Sürü Yönetimi kursu sertifikasını verdik. Bu belgeler ile vatandaşlarımız İlçe tarım müdürlüğünden 5 bin liraya kadar hibe alabilecekler.”

Bozkurt sadece bu kurs ile kalmayıp ilçe merkezinde besi sığırcılığı kursu da planladıklarını ve devam etmekte olduğunu belirtti. Kurşunlu mahallesinde arıcılık kursu başvurularının da alınmakta olduğuna değinen Bozkurt, kursu en kısa sürede açmayı planladıklarını ifade etti.