Sürücülere soğuk uyarısı!

Sürücülere soğuk uyarısı!
Sarayönü Şoförler Odası Başkanı İsmail Karataş, sürücülerin soğuk havaların gelmesiyle  gizli buzlanma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını belirterek, "Soğuk havalarda karlı ve buzlu yollara göre araçlarımızı...

Sarayönü Şoförler Odası Başkanı İsmail Karataş, sürücülerin soğuk havaların gelmesiyle  gizli buzlanma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını belirterek, "Soğuk havalarda karlı ve buzlu yollara göre araçlarımızı hazırlayıp trafiğe çıkmalıyız." uyarısında bulundu.

Karataş, yaptığı açıklamada, bu yılın 10 ayında Türkiye genelinde 344 bin 332 trafik kazasının meydana geldiğini ve bu kazalarda 3 bin 21 vatandaşın hayatını kaybettiğini bildirdi.

Söz konusu kazaların çoğunluğunun sürücü kusurlarından kaynaklandığını belirten Karataş, "Sürücülerimiz özellikle soğuk ve karlı havalarda trafiğe çıkarken özen göstermeli. Karlı havalarda özel araçlar yerine toplu taşıma araçları kullanılmalı." ifadesini kullandı.

Karataş, sürücülere uyarılarda bulunarak, şunları kaydetti: "Soğuk havalarda karlı ve buzlu yollara göre araçlarımızı hazırlayıp trafiğe çıkmalıyız. Aksi halde istenmeyen kazalarla her zaman toplum olarak üzülmek zorunda kalıyoruz. Araçların kışlık bakımı yaptırılmalı. Hem ticari araçlar hem de özel araçlar kış lastiklerini kesinlikle takmalı. Bana bir şey olmaz diyerek yapılan ihmaller trafik kazasına davetiye çıkarıyor. Trafikteki ihmaller hem bizi hem de yoldaki tüm vatandaşları tehlikeye sokuyor."