Süt Birlik başkanı değişti

Süt Birlik başkanı değişti
Sarayönü Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Erdoğdu, geçtiğimiz günlerde birlik başkanlığını bırakarak, görevini Murat Ceran’a devretti. Bu şekilde birlikteki 6 yıllık Mustafa Erdoğdu dönemi de kapanmış oldu....

Sarayönü Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Erdoğdu, geçtiğimiz günlerde birlik başkanlığını bırakarak, görevini Murat Ceran’a devretti. Bu şekilde birlikteki 6 yıllık Mustafa Erdoğdu dönemi de kapanmış oldu. Mart ayında gerçekleştirilmesi planlanan mali genel kurulda, birliğin yeniden seçime gitmesi bekleniyor. Öte yandan görevi devralan yeni başkan Murat Ceran, “birlik battı, birlik bitti” şeklindeki dedikodularda bahsedildiği gibi birliğin kötü durumda olmadığını açıkladı.

Sıkıntının üreticilerin yem borcunu ödememesinden kaynaklandığını kaydeden Ceran, birliğin borcundan çok alacağı bulunduğunu söyledi.

Ceran, sütünü başka toplayıcılara veren ve yem borcunu ödeme taraftarı olmayan üreticiler hakkında resmi işlemlerin başlatılacağını da vurguladı.

Sarayönü Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Erdoğdu, geçtiğimiz günlerde başkanlık görevini bıraktı. Kendisine kurulan kumpaslardan ve dedikodulardan bıktığı için görevini bıraktığını ifade eden Mustafa Erdoğdu, mali genel kurula kadar yönetim içerisinde yer almaya devam edeceğini, genel kurulda yönetim kurulu üyeliğinden de istifa edeceğini açıladı.

Erdoğdu’dan görevi devralan yeni Birlik Başkanı Murat Ceran ise birliğin durumu hakkında açıklamada bulundu. Birliğin zarar görmesi için bilinçli olarak birçok asılsız dedikodu çıkarıldığını kaydeden Ceran, yaptığı açıklamada, “Geçtiğimiz yıl 11’nci ayda yaşanan hayvancılık krizinden dolayı sütü verdiğimiz Torku şirketi ödemeleri aksattığı için yaşanan sıkıntılar bizi bugünlere getirdi. Mustafa Erdoğdu, üreticilerin yaşadığı bu mağduriyeti yem yardımı ile gidermeye çalıştı. Bazı üreticiler süt ödemelerinin gecikmesinde dolayı, bazıları kişisel çıkarlarından dolayı, bazıları da artan yem borçlarından dolayı başka yerlere süt vermeye başladı. Bu nedenle birliğimizin sütü 14 tona kadar düştü.” dedi.

“Borçtan çok alacağımız var”

Üreticileri yem borcunu ödemeye davet eden Ceran, “Bize süt verip yem borcu olan üreticilerimiz için sıkıntı yok ama sütünü başka yere verip bize yem borcu olan üreticilerimizin bir an önce borçlarını ödemelerini istiyoruz. Kimseyi gücendirmek, kırmak istemiyoruz. Bu birlik hepimizin birliği ve birliğimize sahip çıkmamız gerekiyor. Birliğimizin yaşadığı sıkıntı yem fabrikalarına olan borçlarımızdan kaynaklanıyor. İlk belirlemelerimize göre birliğimizin borcundan çok, üreticilerde alacağı var. Bu alacakları tahsil etmemiz durumunda birliğimizin hiçbir sıkıntısı kalmayacak.” şeklinde konuştu.

“Durumumuzu üyelerimize anlatacağız”

Birliğin durumu hakkında üreticileri bilgilendireceklerini kaydeden Ceran, şunları söyledi: “En kısa zamanda üyelerimizle bir toplantı düzenleyeceğiz. Bu toplantıya tüm üyelerimizin katılımını istiyoruz. Tüm hesaplarımızı çıkarıp şeffaf şekilde onlara her şeyi anlatacağız. Mart ayına kadar bu süreci götüreceğiz. Mart ayında gerçekleştirilecek mali genel kurulda üyeler seçim isterse seçime gideceğiz. Bizim devam etmemiz gerekirse devam edeceğiz.”

“Kötü niyetlileri avukata vereceğiz”

Ceran, birliğe olan borcunu ödeme konusunda iyi niyetli olmayanların evrakını avukata vereceklerini ifade ederek, “Bu birlik kapanırsa bu ilçenin üreticisi çok pişman olur. Dışarıdan gelen süt toplayıcıları sıkıntılı günler geldiğinde gözünü kırpmadan bu üreticiyi yüz üstü bırakır. Üreticilerimizin kara gününde de yanında olacak bu birliği yaşatması kendi menfaatlerine olur. Sütünü başka yerlere veren ve borcunu ödeme niyetinde olmayan üreticiler hakkında zaman kaybetmeden resmi işlemleri başlatacağız. Biz burada kimsenin hakkını kimseye yedirmemek için bulunuyoruz. Bir süre yem satışlarını durduracağız. Yem fabrikalarına olan borçlarımızı yapılandırdıktan sonra yeniden satışlar başlayacak.” diye konuştu.

“Dedikodulara inanmayın”

Birliğin bahsedildiği derecede sıkıntıda olmadığını belirten Ceran, “Müstahsillerimizin süt paralarının ödenmesi konusunda hiçbir endişesi olmasın. Bundan sonra 15’i ile 20’si arası süt paraları tam şekilde ödenecek. Bunun çalışmasını yaptık ve yeteli öz kaynağımız da var. Halk arasında çok fazla dedikodu var. Bu birliğin kapanması için elini ovuşturanlar durmadan fitne üretiyor. Birlik battı, birlik bitti şeklindeki dedikodular gerçek değil. İnsanların düşündüğü gibi afaki bir sıkıntı yok.” dedi.

Etiketler :