Süt Birlik küpeleme yetkisi istedi

Süt Birlik küpeleme yetkisi istedi
Sığır cinsi büyükbaş hayvanların küpeleme çalışmalarının ilçede yapılabilmesi için Sarayönü Süt Üreticileri Birliği tarafından müracaat yapıldı. Birlik, istenen yükümlülükleri yerine getirebilirse yetki devri anlaşmasıyla...

Sığır cinsi büyükbaş hayvanların küpeleme çalışmalarının ilçede yapılabilmesi için Sarayönü Süt Üreticileri Birliği tarafından müracaat yapıldı. Birlik, istenen yükümlülükleri yerine getirebilirse yetki devri anlaşmasıyla küpeleme hizmeti vermeye başlayacak.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından tedarik edilen elektronik büyükbaş kulak küpeleri Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün yetki devri ile Konya İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından takılıyordu. Küpelemelerin zamanında yapılmamasından şikayetçi olan üreticiler, zaman zaman Konya İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği'ni eleştiriyordu.

Küpeleme hizmetinin ilçede verilebilmesi için Sarayönü Süt Üreticileri Birliği girişimlerde bulundu. Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne Birlik Veterineri tarafından müracaatta bulunuldu. Müracaatın kabul edilmesi durumunda, yetki devri anlaşması yapılacak.

Yetiştiriciler doğan buzağılarını 3 ay (90 gün) içinde küpeleterek e-ıslah sistemine ve aynı zamanda Turkvet sistemine kayıt ettirip, kimliklendirme çalışmalarını gerçekleştirmesi gerekiyor. Sarayönü Süt Üreticileri Birliği'nin yetkiyi alması durumunda üreticiler tarafından birliğe telefon ile bildirilecek olan yeni doğan buzağılar belli aralıklarla küpelenecek.