Süt birlikten arpa posası hizmeti

Süt birlikten arpa posası hizmeti
Sarayönü Süt Üreticileri Birliği, geçtiğimiz hafta Perşembe günü tesislerine arpa posası getirdi.Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Sarayönü Süt Üreticileri Birliği Başkanı Murat Ceran, “Arpa posası maliyeti düşük...

Sarayönü Süt Üreticileri Birliği, geçtiğimiz hafta Perşembe günü tesislerine arpa posası getirdi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Sarayönü Süt Üreticileri Birliği Başkanı Murat Ceran, “Arpa posası maliyeti düşük olup, normal yeme göre verimi yüksek olan bir ürün. Arpa posası büyükbaş ve küçükbaş hayvanların beslenmesinde içerdiği yüksek protein ve besin kaynağı, metabolik enerji, yağ ve B grubu vitaminler nedeniyle kaba bir yemdir. Normal arpanın içerdiği besin ve proteinin 3 katını içerir. Maliyeti oldukça düşüktür.

Yem fiyatlarına gelen afaki zamlar nedeniyle zorluk çeken üreticilerimize bir nebze olsun rahatlama fırsatı verecektir. 50 kiloluk torbası 50 liradan birliğimizde satılmaktadır. Üreticilerimiz yemin arasına karıştırıp hayvanlarına yedirebilirler. Birliğimize kayıtlı üreticilerimiz, süt karşılığı arpa posasını bizden nakit parasını kullanmadan alabilirler. Kayıtlı olmayan üreticilerimiz ise peşin ödeme karşılığı bu ürüne sahip olabilirler. Üreticilerimizin bu zor zamanında Süt Birlik olarak, onların her daim yanındayız, yanında olmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.