Süt destekleri ödeniyor

Süt destekleri ödeniyor
Sarayönü Süt Üreticileri Birliği tarafından 2018 yılında soğutulmuş veya gıda mevzuatına uygun olarak pazarlanmış inek sütüne, üretici örgütleri üzerinden pazarlanan soğutulmuş inek sütüne; manda, koyun ve keçi sütüne...

Sarayönü Süt Üreticileri Birliği tarafından 2018 yılında soğutulmuş veya gıda mevzuatına uygun olarak pazarlanmış inek sütüne, üretici örgütleri üzerinden pazarlanan soğutulmuş inek sütüne; manda, koyun ve keçi sütüne farklı olmak üzere bakanlığın belirlediği dönemler ve miktarlar üzerinden destekleme ödemesi yapıldı.

Sarayönü Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Erdoğdu, 2018 yılı Nisan-Mayıs-Haziran dönemi çiğ süt destekleme ödemeleri üreticilerin hesaplarına yatmaya başladığını söyledi.

Desteklemeye konu olan süt miktarları ile ilgili bilgi veren Erdoğdu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Üreticinin direk firmaya sattığı süt ve firma tarafından müstahsil makbuzu veya fatura kesilen soğutulmuş süt miktarı 1 milyon 197 bin 693 litre. Kişinin üretici örgütü üzerinden sattığı ve üretici örgütleri tarafından müstahsil makbuzu veya fatura kesilen soğutulmuş pazarlanan süt miktarı : 8 milyon 727 bin 996  litre. Soğutulmamış süt miktarı 34 bin 701 litre. Koyun sütü miktarı 99 bin 776 litre. Toplam destek verilecek süt miktarı: 10 milyon 60 bin 166 litre." dedi.

Üreticilerin bu desteklerle bir nebze nefes alacağını kaydeden Erdoğdu, "Toplam destekleme miktarı 890 bin 353 lira. Üreticilerimize bu destekler üç etapta ödenecek. TC kimlik numarasının son rakamı 6-8 olanlar 26 Ekim'de desteklemelerini aldı. TC kimlik numarasının son rakamı 2-4 olanlar ise 2 Kasım'da desteklemelerini aldı. Kimlik numarasının son hanesi 0 olan üreticilerimiz de 9 Kasım'da desteklerini alacaklar." şeklinde konuştu.