Süt üreticisine 450 bin lira

Süt üreticisine 450 bin lira
Sarayönü Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Erdoğdu, 2018 yılı son dönem desteklemesi ile ilgili olarak bilgi verdi.Erdoğdu açıklamasında, “2018 yılı son dönem süt destekleme çalışma takvimi Gıda Tarım ve Hayvancılık...

Sarayönü Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Erdoğdu, 2018 yılı son dönem desteklemesi ile ilgili olarak bilgi verdi.

Erdoğdu açıklamasında, “2018 yılı son dönem süt destekleme çalışma takvimi Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Ulusal Süt Kayıt Sisteminden yayınlanmıştır.” dedi.

2018 yılı son dönem desteklemesi kapsamında ilçede 3 milyon 093 bin 647 litre süt üretildiğini kaydeden Erdoğdu, “742 üreticimize bakanlığımızın belirleyeceği fiyat üzerinden yaklaşık 445 bin 548 TL destek ödemesi yapılacak.” şeklinde konuştu.

Erdoğdu açıklamasına şöyle devam etti: “Üreticilerin mağduriyet yaşamamaları için işletmelerinde bulunan hayvan sayılarını güncel tutmaları ve üyesi olduğu süt birlik/kooperatife mutlaka süt desteklemesinin her dönemi için başvuruda bulunması gerekmektedir. Askı süresi içerisinde sehven yapılan hatalara itirazda bulunmayan üreticilerin desteklemesi icmal 1 deki miktarlar esas alınarak yapılacaktır. Askı süresi sonrasında yapılacak itirazlar değerlendirmeye alınmayacaktır. Çiğ süt desteklemesinde kesinlikle ek ödeme yapılmayacaktır.”