Sütlerini daha değerli satabilecekler

Sütlerini daha değerli satabilecekler
Sarayönü Belediyesi tarafından Bahçesaray mahallesine, üreticilerin sütünü daha değerli satabilmesi için süt soğutma tankı kuruldu.Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak yaptığı açıklamada, "Bahçesaray mahallemizde yapılan...

Sarayönü Belediyesi tarafından Bahçesaray mahallesine, üreticilerin sütünü daha değerli satabilmesi için süt soğutma tankı kuruldu.

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak yaptığı açıklamada, "Bahçesaray mahallemizde yapılan hayvancılığın ayrı bir önemi var. Bahçesaray mahallemizdeki büyükbaş hayvanlar, yerli ırklardan oluşuyor. Bunun yanında mera kalitesi de çok yüksek. Bundan dolayı çok kaliteli bir süt üretimi var. Ama çiftçilerimizin soğutma tankı olmadığı için üretilen sütler sıcak süt olarak değerinin altında satılmak zorunda kalıyordu. Çiftçilerimizin ürettiği kaliteli sütleri daha değerli bir şekilde satabilmesi için mahallemizde 1500 litrelik bir soğutma tankı kurduk. Üretilen sütler artık üreticilerine daha fazla getiri sağlayacak." dedi.

Belediyeye teşekkür

Bahçesaray mahallesi muhtarı Yusuf Öztürk ise şu şekilde konuştu: "Mahallemiz 150 haneden oluşuyor ve yaklaşık 100 haneden hayvan bulunuyor. Mahallemizde 250 civarında büyükbaş hayvan varlığı mevcut. Mahallemizde süt soğutma tankı bulunmadığı için sütlerimiz sıcak süt olarak değerinin altına satılıyordu. Artık sütlerimizin değeri artacak. Mahallemize süt soğutma tankı kurduğu için belediyemize ve Belediye Başkanımız Nafiz Solak'a teşekkür ederiz."