SYDV hanelere ışık oluyor

SYDV hanelere ışık oluyor
Sarayönü Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, 65 yaş üzeri ihtiyaç sahipleri için “Hanemize Işık Olur musun?” projesi hayata geçirildi. Proje kapsamında terk edilmiş, yalnız yaşayan veya yakınlarını...

Sarayönü Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, 65 yaş üzeri ihtiyaç sahipleri için “Hanemize Işık Olur musun?” projesi hayata geçirildi. Proje kapsamında terk edilmiş, yalnız yaşayan veya yakınlarını kaybetmiş yaşlı bireylerin ayda bir kere ev temizliği yapılıyor. Bunun yanı sıra sağlık kontrolleri de gerçekleştiriliyor. Yılsonunda sona erecek olan projenin 2020 yılında da devam ettirilmesi planlanıyor.

Sarayönü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından “Hanemize Işık Olur musun?” projesi hayata geçirildi.

Sarayönü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Ahmet Turan, proje hakkında yaptığı açıklamada, “Vakfımızdan yardım alıp 65 ve üzeri yaşta kimsesiz, tek başına yaşayan, evlatları tarafından terk edilmiş ya da bakılmayan 32 kişiye “Hanemize Işık Olur musun?” projesi kapsamında evde bakım hizmeti veriyoruz. Bu bakım hizmeti sayesinde yaşlı bireylerin evinin iç temizliği, cam temizliği, mutfak temizliği, bulaşık, halı temizliği gibi temizlik hizmetleri sunuluyor. Bireylerin varsa diğer zorunlu ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Bu ihtiyarlarımızın her ay bir kere evini temizliyoruz. Temmuz ayında başlayan projemiz bu yılın sonunda sona erecek.” dedi.

“Memnuniyet anketi yapacağız”

Projeyi devam ettirmek istediklerini kaydeden Turan, “Programın 2020 yılında da devam etmesini istiyoruz. Bu kapsamda projeyi uyguladığımız bireylerle memnuniyet anketi yapacağız. Anket sonucuna göre karar vereceğiz. Şu anda çok güzel geri dönüşler alıyoruz. İhtiyarlarımızın hayır duasını alıyoruz. Bu konuda şikayetlerle karşılaştığımız da oluyor. “Oğlu kızı var neden yardım ediyorsunuz?” gibi itirazlarla karşılaşıyoruz. Evlerine baktığımızda çok kötü durumda olduğunu gördüğümüz yaşlılarımız oluyor.” şeklinde konuştu.

“Yaşlılarımız en iyine layık”

Turan, temizlik hizmetinin yanı sıra sağlık hizmeti de verildiğini ifade ederek şunları söyledi: “Yaşlılarımız hizmetin en iyisine layık. Proje kapsamında üç bayan istihdam ediyoruz. Gederler ise vakfımız tarafından karşılanıyor. Bu projesi belediyemiz ve ilçe sağlık müdürlüğümüz ile birlikte yürütüyoruz. İlçe sağlık müdürlüğümüz tarafından yaşlılarımızın sağlık kontrollerini yapılıyor. Belediyemiz tarafından materyal desteğimi veriliyor. Projemize destek veren kurumlarımıza teşekkür ederiz.”