SYDV'den yaşlılara yerinde hizmet

SYDV'den yaşlılara yerinde hizmet
Sarayönü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, yaşlılık maaşı alma kriterleri tutan eşi ölmüş kadınların, 275 lira olan dul maaşından, 500 lira olan yaşlılık maaşına geçirilmesi için yerinde hizmet verilerek büyük...

Sarayönü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, yaşlılık maaşı alma kriterleri tutan eşi ölmüş kadınların, 275 lira olan dul maaşından, 500 lira olan yaşlılık maaşına geçirilmesi için yerinde hizmet verilerek büyük kolaylık sağlandı.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Ahmet Turan, yaptığı açıklamada, "Sarayönü'nde eşi ölmüş dul kadın maaşı alan yaşlı kadınlarımızı evlerinde ziyaret ettik. Eşi ölmüş dul kadın maaşı olarak aylık 275 lira alıyorlardı. Biz yaşlılık kriterleri tutan kadınlarımızı bir bir ziyaret ederek yaşlılık maaşının daha yüksek olduğunu anlatarak dul kadın maaşını kesip yaşlılık maaşı bağlanmasına ikna ettik. 275 lira yerine yaşlılık maaşı olarak 500 lira alacaklar. Normalde bu işlem için bize müracaat etmeleri gerekiyordu ama biz yaşlılarımızın zorluk yaşamaması için yerinde hizmet vererek onları yormadan bu çalışmayı gerçekleştirdik." dedi.