Tapu sistemi e-devlette

Tapu sistemi e-devlette
Tapu Genel Müdürlü gelişen teknolojiyi takip ederek e-devlet uygulamasının daha etkin kullanımı, vatandaşların bilgiye erişimini kolaylaştırmak ve iş yoğunluğunu azaltabilmek adına e-devlet üzerinden web tapu sistemi uygulamasına...

Tapu Genel Müdürlü gelişen teknolojiyi takip ederek e-devlet uygulamasının daha etkin kullanımı, vatandaşların bilgiye erişimini kolaylaştırmak ve iş yoğunluğunu azaltabilmek adına e-devlet üzerinden web tapu sistemi uygulamasına başladı.

Sarayönü Tapu Sicil Müdür Yardımcısı Emin Karataş yaptığı açıklamada, "Bu uygulama ile taşınmaz sahibi taşınmazıyla ilgili her türlü bilgiye ulaşabilecek ve tapu kaydını inceleyebilecek veya başkasının inceleyebilmesi için yetki verebilecek. Bu sistem sayesinde vatandaşlarımız tapu müdürlüğüne gitmeden işlem başvurusunda bulunabilecek ve gerekli belgeleri internet üzerinden tapu müdürlüğüne gönderebilecektir. Ayrıca dileyenler işlem başvurusu yapması için yetkili emlakçılara yine e-devlet üzerinden yetki verebilecektir. Bu şekilde işlem başvurusu yapanlara işlemin tamamlanmasına müteakip harç ve randevu mesajları gidecek ve böylece vatandaşlarımız sadece imza için bir kere tapu müdürlüğüne gelmekle işlemi tamamlayacaklardır. İşlemin her esnasında ve e-devletten beyanda bulunmak kaydıyla taşınmazlarında yapılan her işlemde eşanlı olarak sms bilgilendirmeleri yapılacaktır. Yine dilerse vatandaşlarımız herhangi bir belgeye ihtiyaç duymaksızın e-devlet üzerinden kendi taşınmazlarında işlem yapılmasını engellemek için beyan koyabilecek ve dilediği zaman koyduğu beyanı kaldırabilecektir. Böylelikle sahtecilik girişimlerinin önüne geçebilecektir." dedi.

Bilgiler güncel olmalı

Bu hizmetten faydalanmak isteyen vatandaşların bilgilerinin güncel olması gerektiğini kaydeden Karataş, şöyle konuştu: "Bütün bu işlemleri yapabilmesi ve taşınmazlarını e-devlet üzerinden görebilmesi için şahsın TC Kimlik Numaralarının tapu kayıtlarında güncel olması gerekmektedir. Müdürlüğümüzde mevcut belgelerden geriye dönük TC Kimlik Numaraları güncellemeleri yapılmış ancak belge eksikliği veya taşınmazlarda kadastrodan bugüne kadar hiçbir işlem yapılmamış olması veya isim-soy isim-baba adı yanlışlıkları gibi yanlışlıklar nedeniyle güncellenemeyen kayıtlar bulunmaktadır. Bu şekilde taşınmaz bilgilerini e-devlette görmeyen ya da taşınmazlarının eksik olduklarını fark eden maliklerin müdürlüğümüze başvurarak TC Kimlik Numaralarının güncellemesini yaptırması gerekmektedir."