Tapuya modern arşiv

Tapuya modern arşiv
Sarayönü Tapu Müdürlüğü'nün can damarı olan arşivi, yeni teknoloji sitemi olan kompakt arşiv sistemi ile modern ve çağdaş bir görünüme kavuştu.Sarayönü Tapu Müdürü Emin Karataş, kompakt arşiv sisteminin diğer arşiv...

Sarayönü Tapu Müdürlüğü'nün can damarı olan arşivi, yeni teknoloji sitemi olan kompakt arşiv sistemi ile modern ve çağdaş bir görünüme kavuştu.

Sarayönü Tapu Müdürü Emin Karataş, kompakt arşiv sisteminin diğer arşiv sistemlerine göre yüzde 60 kadar daha fazla arşivlemeye olanak sağladığına dikkat çekerek, "tüm tapu işlemlerinden önce geldi kayıtlarına bakılır. Bu şekilde taşınmaz sahiplerinin kimlik bilgilerine ulaşılır. Bizim işimizin yüzde 50'si arşivde. Bizde işlem arşivde başlar. Daha önce dosyalar ahşap tereklere tek tek atıldığı için iç içe geçmeler ve kaybolmalar olabiliyordu. Bu da süreyi uzatıyordu. Ayrıca ahşap terekler güvenlik ve sağlamlık açısından yeterli değildi. Bu yüzden çelik kompakt dolap kullanımına geçtik. Bunu gerçekleştirirken aynı zamanda dosyaları klasörleyerek etiketledik. Bu sistemde bulunan evraklar tozdan ve nemden korunmakta, yangından az etkilenmekte, kodlama sistemi sayesinde evraklara erişim kolay gerçekleşmektedir. Mobiller sisteme sahip olması nedeniyle her alana monte edilebilmekte olan kompakt arşiv sisteminde her dolap bir ton yük alabilecek kapasiteye sahip bulunmaktadır. Zaman içerisinde kağıtlar bakteriyolojik olarak çürüyebiliyor. Bunun için de düzenli aralıklarla ilaçlama yapıyoruz ve nem dengesini iyi ayarlıyoruz" dedi.