Tarım ilacı satışına yeni düzenleme

Tarım ilacı satışına yeni düzenleme
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yeni genelgesi ile zirai ilaç satışı yapan bayilere yeni düzenleme getirildi. Düzenlemeye uymak zorunda olan zirai ilaç bayileri işyerlerinde gerekli düzenlemeleri gerçekleştirdi.Zirai ilaç satışı...

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yeni genelgesi ile zirai ilaç satışı yapan bayilere yeni düzenleme getirildi. Düzenlemeye uymak zorunda olan zirai ilaç bayileri işyerlerinde gerekli düzenlemeleri gerçekleştirdi.

Zirai ilaç satışı yapan Halil İbrahim Turan, yaptığı açıklamada, “Bundan sonra sattığımız ilaçları eczanelerde olduğu gibi dolapların içerisinde muhafaza edeceğiz. Zemin silinebilir fayans olacak. Dolapların üzerinde havalandırma sistemi olacak. Kapının önünde ise turuncu bir levha ile bitki koruma ürünleri satış yeri yazacak.” dedi.

Sağlık açısından çok faydalı bir uygulama olduğunu kaydeden Turan, “Burada amaç çalışanların ve müşterilerin sağlığını korumak. Önceden kimyasal ilaçların etkisiyle içerde koku oluşuyordu ve bu sağlığı olumsuz şekilde etkiliyordu. Bu şekilde daha iyi bir hizmet vereceğiz. Yerinde bir uygulama oldu.” şeklinde konuştu.