Tarımda dijitalleşmenin nabzı Konya’da atacak
Tarım ve teknolojinin buluşma noktası haline gelen Selçuk Üniversitesi, 21-22 Mayıs tarihlerinde SELÇUKTARIMTECH 2025 adlı büyük bir festival düzenlemeye hazırlanıyor. “Tarımın Bilimsel Gücü: Tarımda Dijitalleşme ve Teknoloji” temasıyla gerçekleşecek etkinlik, Çarşamba günü saat 10.00’da Ziraat Fakültesi’nde başlayacak.
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından “Tarımda Dijitalleşme” alanında öncü üniversite olarak belirlenen Selçuk Üniversitesi, bu alandaki çalışmalarını kararlılıkla sürdürüyor.
Festival kapsamında, tarım sektöründe faaliyet gösteren firmalar, en yeni teknolojik çözümlerini tanıtacak. Katılımcılar; akıllı tarım uygulamaları, sensör ve uydu destekli üretim, otomasyon sistemleri ve veri temelli tarım teknolojileri gibi birçok konuda uygulamalı bilgi edinecek.
Etkinlik, öğrencilere tarımın dijital geleceğini yakından tanıtmayı amaçlarken, üniversite ile sektör temsilcileri arasında yeni iş birliklerine de zemin hazırlayacak.
Tarımda dijital dönüşüme ilgi duyan tüm öğrenciler, akademisyenler ve sektör temsilcileri, bu kapsamlı teknoloji festivaline davetli.
Kaynak:HABER MERKEZİ
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.