Tarımsal destekte alt sınır 2 bin liraya çıktı

Tarımsal destekte alt sınır 2 bin liraya çıktı
Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, "2 bin liranın altında tarımsal destek almayacak kimse kalmayacak. Önümüzdeki yıl 2 bin liranın altında destek alanları bir sonraki yılın bütçesinden 2 bin liraya tamamlanacak şekilde formülize...

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, "2 bin liranın altında tarımsal destek almayacak kimse kalmayacak. Önümüzdeki yıl 2 bin liranın altında destek alanları bir sonraki yılın bütçesinden 2 bin liraya tamamlanacak şekilde formülize ettik." dedi.

Toprak kaynakları açısından Türkiye'nin dünyada 17. Sırada bulunduğunu belirten Pakdemirli, buna rağmen Türkiye'nin tarımda dünyada ilk 10 arasında yer aldığını söyledi.

Tarımsal desteklemeler konusunda açıklamalarda bulunan Pakdemirli, hem destek hem de müdahil alımlar yapıldığının altını çizerek şöyle konuştu: "Bu yıl da şöyle bir karar alıyoruz. Küçüklere daha fazla değecek şekilde, 2 bin liranın altında destek almayacak kimse kalmayacak şekilde bir düzenleme yaptık. Şimdilik ilk sene, önümüzdeki yıl 2 bin liranın altında destek alanları bir sonraki yılın bütçesinden 2 bin liraya tamamlanacak şekilde formülize ettik. Ondan sonra bu otomatik hesaplanarak hesaba yatacak vaziyete gelecek."

Bu yıl planlanan 22 milyar liralık desteklemenin yüzde 80'e yakınını ilk 6 ayda dağıttıklarını vurgulayan Pakdemirli, bunun neticelerini de almaya başladıklarını söyledi. Türkiye'nin 18 milyar dolar ihracatı 12 milyar dolar ithalatı olduğunu belirten Pakdemirli, "Türkiye net fazla veren ve kendine yüzde 100 yetebilen bir ülkedir." dedi.