Tarla gelişimleri iyi seyrediyor

Tarla gelişimleri iyi seyrediyor
Sarayönü Ziraat Odası Başkanlığı Tarım Danışmanlığı Birimi yağışlı geçen kışın ardından tarla kontrolleri gerçekleştirerek değerlendirmelerde bulundu.Danışmanlar yaptıkları değerlendirmede şu ifadelere yer verdi:“Yoğun...

Sarayönü Ziraat Odası Başkanlığı Tarım Danışmanlığı Birimi yağışlı geçen kışın ardından tarla kontrolleri gerçekleştirerek değerlendirmelerde bulundu.

Danışmanlar yaptıkları değerlendirmede şu ifadelere yer verdi:

“Yoğun yağışlı geçen bir kışla birlikte üreticilerimizin yüzünü güldürdü. Toprağın doygunluğu artması ve kanal kenarı bazı tarlalarda taşma sonucu ekim alanları su altında kaldı.

Üst gübre zamanın gelmesi fakat arazilerin karla kaplı olması gübre atacak üreticilerimizi düşündürmeye başladı. Üre atacak üreticilerimiz don olduğu günlerde karların donmasıyla tarlaya girip karın üstüne üre atabilirler. Atılan üre hava sıcaklığının artmasıyla aktifleşip bitki kullanabilecektir. Amonyum nitratlı gübre atacak üreticilerimiz nisan başı gibi gübre uygulamaları daha uygun olacaktır.

Yazlık ürün ekecek üreticilerimiz ise tarlaların çamur olmasından dolayı toprak işlemede zorluk yaşayacaklardır. Yazlık ekilen ürünlerde toprak işleme sağlıklı çıkış, bitki gelişimi ve verime büyük katkı sağlamasından dolayı üreticilerimiz acele etmeden toprak işlemelerini yapmalarını tavsiye ederiz. Yazlık olarak arpa ve yulaf ekecek üreticilerimiz yazlık çeşit seçmeleri önem arz etmektedir.”