Tarla kontrolleri yapıldı

Tarla kontrolleri yapıldı
Sarayönü Ziraat Odası ekipleri Konar, Başhüyük ve Karatepe mevkisinde arazi incelemelerinde bulunuldu. Kışlık ekimi yapılan ürünlerin arazideki çıkışları kontrol edildi. Bölgemizde etkili olan yağışların da iyi olmasıyla...

Sarayönü Ziraat Odası ekipleri Konar, Başhüyük ve Karatepe mevkisinde arazi incelemelerinde bulunuldu. Kışlık ekimi yapılan ürünlerin arazideki çıkışları kontrol edildi. Bölgemizde etkili olan yağışların da iyi olmasıyla birlikte hububat çıkışları bölge bölge farklılık göstermekle birlikte hububat çıkışlarının güzel olduğu gözlemlendi.

Ziraat Odası Başkanı Engin Çelik, hububatın durumu konularında değerlendirmede bulundu. Bol yağışlı bir kış geçirildiğini ve bunun çiftçi için umut verici olduğunu anlatan Çelik, bahar yağışlarının da kış yağışları kadar değerli olduğunu söyledi.

Hububatın durumu ile ilgili değerlendirmede bulunan Engin Çelik, yaptığı açıklamada, “Eylül sonu ve Ekim ayı itibariyle yapılan hububat ekimleri genelde kurağa ekildiğinden tohumlar çimlenemedi. Kar ve soğuklar başlamadan hububat arzu edilen çıkışı çimlenmeyi sağlayamadı. Uzunca bir süre tohum kuru veya ala tav toprakta kaldı. Tohum biraz peynirleşti, yani yumuşadı, şişti ancak köklenme yapamamıştı. Aralık ve Ocak ayında yağışların sürekliliği ve havaların iyi seyretmesi tohumun kök çıkarma, sürgün verme aktivitesini devam ettirmesini sağladı. Dondan etkilenme olmadı. Bu durum iyi bir gelişmedir. Ocak sonu itibariyle yapılan incelemelerde kar araziden kalktı. Sıcaklıklar arttı. Tohum gün gün çalışmaya hem kök salmaya hem de toprak yüzeyine çıkma aktivitesini gerçekleştirmeye devam etmektedir. Bu çiftçi için umut verici bir gelişmedir. İnşallah bereketli bir yıl olacak.” dedi.