TARSİM için son günler

TARSİM için son günler
Sarayönü Tarım Kredi Kooperatifi’nden yapılan açıklamada Ocak ayı itibariyle başlayan tarım sigortası işlemlerinde Tarsim sigortaları poliçe son kabul tarihleri yaklaştı. Çiftçilerin çağrı beklemeden bir an önce giderek...

Sarayönü Tarım Kredi Kooperatifi’nden yapılan açıklamada Ocak ayı itibariyle başlayan tarım sigortası işlemlerinde Tarsim sigortaları poliçe son kabul tarihleri yaklaştı. Çiftçilerin çağrı beklemeden bir an önce giderek sigortalarını yaptırmaları gerektiği bildirildi. Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü İbrahim Gürkan, 15 Mart tarihine kadar tarım sigortalarının yapılması gerektiğini söyledi.

Yapılan açıklamada çiftçilerinde kredi desteklerinden faydalanabilmesi için tarım sigortası yaptırması zorunlu olduğu ve sigorta yaptıran çiftçilerin sabit faizle tohum, gübre ve yem alabileceği vurgulandı.  Tarım sektörünün yapısından kaynaklanan risklerin tarım sigortası ile çözülebileceği dile getirildi.

Konu hakkında bilgi veren Sarayönü Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü İbrahim Gürkan, yaptığı açıklamada, “Kurumumuz 2012 yılında zorunlu hale getirilen tarım sigortalarını yapmaya başlamıştır. Yasa gereği kooperatif destekleri, 2015 yılından itibaren bitkisel ya da hayvancılık sigortası yaptırması şartına bağlandı. Buradan hareketle kooperatifimizce kullandırılacak krediler için bitkisel ve hayvancılık sigortalarının teklife ve çağrıya gerek kalmadan yaptırılması için müracaat edilmesi gerekir.” dedi.

Tarım Kredi Kooperatifleri’nin üreticilerin her türlü tarımsal ve zaruri ihtiyaçlarında olduğu gibi, sigorta ihtiyaçlarında da yanında olduğunu ifade eden Gürkan, “Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) 2020 yılı ekilişlerini güncelleyen tüm üreticilerimiz, kooperatiflerimize müracaatları halinde, ürünlerini, TARSİM sigortası kapsamında kuraklık, don, dolu, yangın, fırtına, sel-su baskınlarına karşı sigortalatabilmektedir. Her ürünün poliçe üretim son kabul tarihleri TARSİM tarafından belirlenen süre dahilinde yapıldığından, bir an önce müracaat ederek sigortalarını yaptırmaları gerekmektedir” dedi.