‘Taşeron işçiler mağdur ediliyor’

‘Taşeron işçiler mağdur ediliyor’
Türk-İş Konya Temsilcisi ve Tarım-İş Sendikası Konya Şube Başkanı Abdülkadir Tamak, Gözlü ve Konuklar Tarım İşletmesi’nde çalışan taşeron işçilerin birçok yönden mağdur edildiğini iddia etti.Tamak konu hakkında yaptığı...

Türk-İş Konya Temsilcisi ve Tarım-İş Sendikası Konya Şube Başkanı Abdülkadir Tamak, Gözlü ve Konuklar Tarım İşletmesi’nde çalışan taşeron işçilerin birçok yönden mağdur edildiğini iddia etti.

Tamak konu hakkında yaptığı açıklamada, “Kamu İktisadi Teşebbüsü (KİT) çatısı altında çalışan taşeron işçilerin birçok konuda mağduriyetleri devam ediyor. KİT çalışanlarının kadro alabilmesi için kanun hükmünde kararname çıkarılmasına rağmen henüz hiçbir şekilde uygulamaya geçilmemiştir. İşletmelerde çalışan 350-400 civarında işçi kardeşimiz birçok konuda ciddi endişeler yaşamaktadır.” dedi.

Abdülkadir Tamak

Taşeron işçilerin maaşlarını her ay geç aldığına dikkat çeken Tamak, “Maaşlarını en geç her ayın beşine kadar alması gereken kardeşlerimiz maaşlarını alması neredeyse 15 gün geciktiriliyor. Bu işçi kardeşlerimizin yaşadığı mağduriyetlerin çözülmesi gerekiyor.” şeklinde konuştu.

KİT çalışanlarına kadro verilmesi hakkında KHK bulunmasına rağmen belirsizliğin devam ettiğine değinen Tamak, şöyle konuştu: “Sayın Cumhurbaşkanımızın dediğine göre bu işçi kardeşlerimizin kadrolu olması gerekiyor ancak şu ana kadar hiçbir somut adım atılmış değil. Bu taşeron işçilerin hali ne olacak diye şu anda düşünen hiç kimse yok. Kadro mağduriyetinin bir an önce giderilmesini temenni etmekle birlikte, alın teri ile bu işletmelere emek veren bu kardeşlerimizin maaşlarını da gününde almaları çok büyük bir önem arz etmektedir.”