Tatilinizi okuyarak değerlendirin

Tatilinizi okuyarak değerlendirin
Sarayönü Halk Kütüphanesi Müdürü Mevlüt Demirbaş, yaptığı açıklama ile yaz tatiline giren öğrencileri tatili güzel geçirmeleri için kütüphaneye davet etti ve tüm öğrencilere kitap dolu bir tatil diledi.Öğrenciler için...

Sarayönü Halk Kütüphanesi Müdürü Mevlüt Demirbaş, yaptığı açıklama ile yaz tatiline giren öğrencileri tatili güzel geçirmeleri için kütüphaneye davet etti ve tüm öğrencilere kitap dolu bir tatil diledi.

Öğrenciler için yoğun geçen bir ders yılının sona erdiğini ve tatilin başladığını dile getiren Demirbaş, "Sabahın erken saatinde yollara düşen öğrenciler okullarında başarılı olabilmek için büyük gayret gösterdiler. Yoğun dersler, sınav stresleri ve tatil olan okullar. Önlerinde yaklaşık üç ay sürecek bir tatil var. Elbette ki herkes bu tatilde ne yapacağını kendi şartlarına göre planlamışlardır. En önemlisi ise bu kadar yorulan öğrencilerin dinlenmeyi hak etmeleri ve bu tatilde yeterince dinlenmeleri olacak. Ama bu dinlenmeleri okumayı yazmayı unutacak kadar boşa geçmemesi gerekir" dedi.

Öğrencilerdeki sınav stresinin yaz tatilinde ortadan kalktığını kaydeden Demirbaş, "Öğrenciler ve ebeveynler şunu unutmamalı ki yaz tatili miskin miskin geçirilmesi gereken zaman dilimi değildir. Aksine bu kadar rahat bir ortamda stresten uzak bir ortamda kitap okumanın önemi büyüktür. Bunu düşünmeli ve kitap okumaya başlamalılar. Çünkü bu rahat zamanlarında okudukları kitaplar onların kültürünü, bilgisini geliştirecek ve önümüzdeki yılda okul başarılarının yükselmesine katkıda bulunacaktır. Kitapla tanışmayan öğrenciler bu tatili bir fırsat bilip kitapla tanışmalılar. Çocuklarını kitapla tanıştırmayan ebeveynler bu tatili fırsat bilip çocuklarını kitapla tanıştırmalılar; kendileri de kitapla tanışmalılar. Kitapla geçirilen bir tatilin diğer tatilden ne kadar da farklı ve üstün olduğunu okullar açılırken çok daha rahat görecekler ve bir ömür boyu bunun meyvesini devşireceklerdir. Tüm öğrencilere kitap dolu bir tatil dilerim" diye konuştu.