Tavşanlı'nın küfür okulu!

Tavşanlı'nın küfür okulu!
Tavşanlı Linyitspor-Sarayönü Belediyespor karşılaşmasında tribünlerde bulunan bir grup çocuk taraftar, karşılaşmanın başından sonuna kadar temsilcimize küfür etti. Ortaokul ve lise çağında bulunan çocukların başında...

Tavşanlı Linyitspor-Sarayönü Belediyespor karşılaşmasında tribünlerde bulunan bir grup çocuk taraftar, karşılaşmanın başından sonuna kadar temsilcimize küfür etti. Ortaokul ve lise çağında bulunan çocukların başında bulunan birkaç yetişkin, oyun sırasında çocuklara edeceği küfürleri öğretti. Çocukların Sarayönü Belediyespor oyuncularına küfür etmesinden haz alan sözde grup lideri olan yetişkin holiganlar, masum çocukları kendilerine benzetmenin mutluluğunu yaşadı. Bunun yanı sıra hiçbir yetkilinin çıkıp çocukları ve başındaki insanları uyarmaması dikkat çekti. Tabiri caizse tribünlerdeki küfür okuluna göz yuman yetkililerin, yönlendirilmeye açık olan masum çocukları, birkaç yetişkin holiganın kirli ellerine bırakmasına anlam verilemedi. Özlemi duyulan temiz, centilmen ve ahlaklı tribün kültürünün yok denecek kadar az olduğu ülkemizde, böyle görüntülerin bilinçli yetkiler tarafından engellenmesi gerekiyor.

Öte yandan Sarayönü tribünlerinde de zaman zaman benzer görüntüler ortaya çıkabiliyor. Taraftar grubu arasına karışan çocuklar, taraftarların küfürlü tezahürat yaptığı zamanlarda eşlik ederek tribün kültürünü yanlış şekilde öğreniyor. Gelecek nesillerin ahlakı ve saygılı şekilde yetişmesi için çocukların bu tür ortamlardan uzak tutulması veya bu tür ortamların değiştirilmesi gerekiyor.