TCDD’de ilaçlama uyarısı

TCDD’de ilaçlama uyarısı
Sarayönü demiryolunda otla mücadele kapsamında ilaçlama yapılarak vatandaşlara demiryoluna 10 gün yaklaşmama uyarısı yapıldı.Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü tarafından 14 Mayıs’ta Konya-Sarayönü-Kadınhanı-Ilgın-Akşehir...

Sarayönü demiryolunda otla mücadele kapsamında ilaçlama yapılarak vatandaşlara demiryoluna 10 gün yaklaşmama uyarısı yapıldı.

Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü tarafından 14 Mayıs’ta Konya-Sarayönü-Kadınhanı-Ilgın-Akşehir güzergahı istasyonlarında ve istasyon aralarında otla mücadele kapsamında ilaçlama yapıldığı ve vatandaşların 10 güne kadar demiryollarına yaklaşmaması gerektiği duyuruldu.

Konu ile ilgili yapılan açıklamada, “Mücadelede kullanılan ilaçlar, insan ve hayvan sağlığını etkileyici özellik taşıması sebebiyle tehlike oluşturmaktadır. Belirtilen demiryolu hat kesimleri ile istasyonların çevresinde vatandaşların dikkatli olmaları gerekmektedir. Demiryolu güzergâhı ve yakınındaki arazilerde ilaçlama tarihlerinden itibaren 10 gün boyunca; vatandaşların ilaçlama yapılan sahaya yaklaşmamaları, belirtilen yerlerde hayvanlarını otlatmamaları ve ot hasadı yapmamaları önemle duyurulur.” denildi.