Tehlike çanları çalıyor

Tehlike çanları çalıyor
Sarayönü’nde yeni tip koronavirüs (kovid-19) salgınının yayılış hızı arttı. İnsanların maske ve sosyal mesafe tedbirlerine artık aldırış etmediğinden dolayı ilçede günlük vaka sayıları çoğalmaya başladı. Öte yandan...

Sarayönü’nde yeni tip koronavirüs (kovid-19) salgınının yayılış hızı arttı. İnsanların maske ve sosyal mesafe tedbirlerine artık aldırış etmediğinden dolayı ilçede günlük vaka sayıları çoğalmaya başladı. Öte yandan Konya’da da ciddi sayıda artış yaşanmasından dolayı hastanelerde boş yatak kalmadığı için Sarayönü’ne ve Kadınhanı’na da hasta sevk edilmeye başladı. Geçtiğimiz günlerde Konya’dan ilçeye 15’ten fazla kovid-19 hastası getirildiği ve Sarayönü’nde tedavi edildiği öğrenildi. Durumun ciddiyetini halen kavrayamayan vatandaşların, tedbirsizliğin bedelini sağlıklarıyla veya canlarıyla ödeyeceği öngörülüyor.

Sarayönü’nde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında çember daralıyor. Mart ayından itibaren görülen ve tedbir çalışmalarıyla belli bir düzeye kadar düşürülen salgın vakaları, tedbirlerin gevşetilmesinin ardından tırmanışa geçti.

Alınan tedbirlerle ve vatandaşların hassasiyetiyle mart ayından bu yana en temiz kalan yerleşim yerlerinden bir tanesi olan Sarayönü’nde, tedbirlerin tamamen elden bırakılmasıyla birlikte vaka sayıları artış göstermeye başladı. İlçeden günlük olarak sağlık kuruluşlarına belirti şikayetleriyle başvuran vatandaşların yarısına yakınında koronavirüs tespit edildiği ve bunların günlük 5-6 vakayı bulduğu öğrenildi. Özellikle Ladik mahallesinde artış hızının daha fazla olduğu bilgisi edinildi.

Vaka sayılarının artmasıyla birlikte ölüm sayılarının da artacağı öngörülürken, ilçedeki vatandaşların eskisinden daha fazla tedbir alması gerekiyor. Tedbir almayan vatandaşlar, kendilerinin veya sevdiklerinin can güvenliğini tehlikeye atarken, hastanelerin doluluk oranı da azami düzeye ulaştı.

Türkiye’de vakaların en çok görüldüğü illerden bir tanesi olan Konya’da son günlerde vaka sayıları katlanarak artarken, hastanelerin doluluk oranı da hat safhaya ulaştı. Konya’daki hastanelerde boş yatak kalmamasından dolayı artık ilçelere de hasta sevk edilmeye başladı. Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde Konya’dan Sarayönü’ne 15’ten fazla koronavirüs hastası sevk edilerek, servislerde tedavilerine başlandı. Sarayönü ile birlikte Kadınhanı ilçesine de hasta sevki gerçekleştirildiği öğrenildi. Sarayönü Devlet Hastanesi’nin kapasitesinin de dolması durumunda nasıl bir yol izleneceği merak ediliyor.

Hastanelerde yer kalmamasından dolayı vatandaşların virüs kapmamak için çok daha fazla özen göstermesi gerekiyor. Özellikle kurban bayramının ardından vakaların daha da artış göstermesi bekleniyor. Şakası olmayan virüs salgınında vatandaşların bir an önce durumun ciddiyetini kavraması gerekiyor.