Tekel bayilerinden boykot kararı! Bu sigaralar artık satılmayacak

Tekel bayilerinden boykot kararı! Bu sigaralar artık satılmayacak
Tekel bayileri, bir sigara grubunun sigaralarını kar marjı düşük olduğu gerekçesiyle satmama kararı aldı. Bu konuda boykot başlatan bayiler, raflarına açıklama asarak, tüketicileri uyardı

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, bir sigara grubunun sigaralarının artık bayilerde satılmayacağını söyledi.

Dündar, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada sigara firmalarının esnafın kâr marjını düşürdüğünü vurgulayarak British American Tobacco’nun (BAT) sigaralarını satmama kararı aldıklarını duyurdu. Alınan karar sonrası bayiler, boykot kararı aldı. Tüketiciler ise raflara asılan açıklamalarla bilgilendiriliyor.

Dündar, ‘X’ hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, kendisini takip edenlerin bildiğini ifade ederek, sigara satan bayilerin söz konusu ürünlerden neredeyse hiç kâr etmediğini ve alışveriş bütünlüğünü bozmamak adına sigara satmak zorunda kaldığını kaydetti.

Zaten yok denecek kadar az olan sigara karının BAT firmasının uygulamaya başladığı satış politikası ve kendi pos cihazlarına ödedikleri yüksek komisyonlar ile sıfıra indiğini vurgulayan Dündar, bu hafta içi BAT yetkilileri ile yaptıkları görüşmeden olumlu bir sonuç çıkmadığını bildirdi.
Dündar, bundan dolayı hem bayilerin hem de müşterilerin lehine bugünden itibaren BAT firmasının 'hiç bir ürününü' raflara koymayacaklarını ifade etti.

BAT AÇIKLAMA YAPTI
Tekel bayilerinin BAT grubu sigaraları satmama kararının ardından firmadan açıklama geldi. BAT tarafından yapılan açıklamada, "Satışının sonlandırıldığı yönündeki haberler tamamen asılsızdır" denildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"BAT Türkiye bünyesindeki tütün ürünlerin satışının sonlandırıldığı yönündeki haberler tamamen asılsızdır. İlgili tüm ürünlerin satışı, BAT Türkiye’nin ülke genelindeki 130 binden fazla perakendecisinde sorunsuz şekilde devam etmektedir."

Kaynak:HABER MERKEZİ