Temiz toplum için temiz birey projesi

Temiz toplum için temiz birey projesi
Sarayönü Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesi projelerine bir yenisini daha ekledi. Erasmus Plus projeleri ile Avrupa'dan farklı ülkelerle projeler gerçekleştiren MEAAL, bu projelere bir de Türkiye merkezli Etwinning projesi ekledi. "Temiz...

Sarayönü Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesi projelerine bir yenisini daha ekledi. Erasmus Plus projeleri ile Avrupa'dan farklı ülkelerle projeler gerçekleştiren MEAAL, bu projelere bir de Türkiye merkezli Etwinning projesi ekledi. "Temiz Birey, Temiz Toplum" isimli proje geçtiğimiz günlerde hayata geçirildi. Projenin ilk aşaması olarak Edebiyat Öğretmeni Sibel Çınar ve gönüllü öğrencilerden oluşan bir grup geçtiğimiz hafta sonu Meram Huzurevini ziyaret etti.

Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesi Müdürü Hacı Kerpiç, okul bünyesinde aynı anda farklı konuları ele alan birçok proje yürütüldüğünü söyledi.

Yeni projeler üretilmesi için bütün imkanları seferber ettiklerini anlatan Kerpiç, yaptığı açıklamada, "Okulumuzda proje sınıfı oluşturduk ve AB proje kulübünü kurduk. Projelerin öğrencilerimiz ve öğretmenlerimize büyük katkı sağladığını düşünüyoruz. "Temiz Birey Temiz Toplum" projesi ile öğrencilerimize çevreyi koruma, geri dönüşüm ve değerler eğitimi konularında farkındalık oluşturmayı amaçlıyoruz." dedi.

Sadece fiziki değil, manevi de

Proje koordinatörü ola İngilizce Öğretmeni Mustafa Kozan ise yaptığı açıklamada, "Temiz Birey, Temiz Toplum projesi bireylerin hayatın her alanında arzu edilen değerleri edinmelerine katkıda bulunarak, toplumun iyi yönde şekillendirilmesini amaçlamaktadır. Projemiz sadece fiziki temizliği değil aynı zamanda öğrencilerimizin geri dönüşüm, çevre bilinci, sevgi, saygı, paylaşımcılık, doğruluk, dürüstlük, hoşgörü, sorumluluk, adalet, güven, yardımseverlik, vatanseverlik ve daha birçok manevi ve kültürel değeri tam olarak kavrayabilmeleri ve edinebilmeleri için yapılacak olan bilgilendirme, okul içi ve okul dışı etkinlikler, v.b gibi uygulamaları içermekte olup okul-aile işbirliği gerektiren kapsamlı bir projedir. Kasım ayında başlattığımız etwinning projemize Türkiye'nin farklı illerinde yaklaşık olarak 40 okul katıldı. Belirlenen faaliyet ve etkinlikler planlı bir şekilde bütün ortak okullarda uygulanmaya başlandı. Proje demek ekip çalışması demektir. Gerek proje ekibimizde yer alan meslektaşlarımız, Sevilay Uçak, Seher Şahin, Seda Alakay, Hatice Ark Yakalı, Uğur Burak Karataş, gerekse okulumuzun bütün öğretmenleri ile işbirliği içinde çalışmalarımızı yürütüyoruz." şeklinde konuştu.

Empati duyguları gelişti

Huzurevi ziyareti ile ilgili bilgi veren Edebiyat Öğretmeni Sibel Çınar şöyle konuştu: "Temiz Birey, Temiz Toplum" projesi kapsamında öğrencilerimize saygı ve sevgi bilincini kazandırmak adına 22 gönüllü öğrencimizle beraber Konya Meram Dr. İsmail Işık Huzurevi ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaret ettik. Yaşlıların bizi görünce yüzlerinde beliren tebessüm her şeye değerdi. Öğrencilerimiz yaşlıların kendine has, hoş üslubuyla hemhal oldular. Yaşlıların hazin öykülerini dinleyen öğrencilerimiz, etkinlik sonunda empati duygularının geliştiğini ifade etti."