Terbiye önemli meziyet!

Terbiye önemli meziyet!
Sarayönü'nde terbiye yoksunu insanlar, toplu kullanım alanlarına verdikleri zararın yanında toplumu da rahatsız ediyor.Psikolojik desteğe ihtiyacı olan bu terbiye yoksunu insanlar, genel olarak umuma açık alanlara çeşitli yöntemlerle...

Sarayönü'nde terbiye yoksunu insanlar, toplu kullanım alanlarına verdikleri zararın yanında toplumu da rahatsız ediyor.

Psikolojik desteğe ihtiyacı olan bu terbiye yoksunu insanlar, genel olarak umuma açık alanlara çeşitli yöntemlerle zarar vermekten keyif alıyor. Bu terbiyesizlikten nasibi alan yerlerin başında, Doğu İstasyon mahallesiyle Saraç mahallesini bağlayan demiryolu altgeçidi yer alıyor. Alkol kullanımı ve ahlaksız amaçlar için kullanılan ve halkın şikayetiyle büyük tepki çeken demiryolu altgeçidi, görüntü olarak da bir hayli rahatsız edici durumda bulunuyor. Toplum malına zarar vermeyi kendisine şiar edinmiş kişiler tarafından hedef alınan demiryolu altgeçidi, sprey boya ve fırçalarla yazılan yazılarla içler acısı bir durumda bulunuyor.

Altgeçidin duvarlarına yazı yazarak zarar vermek ve görüntü kirliliği oluşturmak bir yana, duvarlara yazılan yazılar ahlak sınırlarını aşıyor. Ahlaksızca sözcükler ve cümlelerin yer aldığı altgeçit duvarları, daha önce Sarayönü Belediyesi çalışanları tarafından boyanmak suretiyle temizlense de terbiyesizlik ve ahlaksızlığı kendine iş edinenler, boyanan alanların üzerine yeniden ağza alınmayacak yazılar yazıyor.

Vatandaşlar tarafından bu terbiyesizliği yapanların bulunması talep ediliyor. Sarayönü Belediyesi'ne çağrıda bulunan vatandaşlar, altgeçide güvenlik kamerası yerleştirilmesini istiyor. Halkın kullanımından başka her işe yarayan altgeçidi kötü şekilde kullananların tespit edilerek cezalandırılması isteniyor.

"Çözüm bulun ya da kapatın"

Özellikle bayanlar şikayetlerini şu şekilde dile getiriyor: "Altgeçit ilk yapıldığında çok sevinmiştik. Asansörüyle falan bize büyük kolaylık olur diyorduk ama umduğumuz gibi olmadı. Bir dönem su bastı. Kimse kullanamadı. Bu boşlukta ahlaksız ve terbiyesiz insanların yuvası haline geldi. Şimdi kullanılabilir durumda ama bu seferde biz kullanamıyoruz. Ahlaksız şeylere şahit olmaktan ve zarar görmekten korkuyoruz. Bu altgeçidi ya güvenilir, güvenlikli hale getirsinler ya da kapatsınlar. Biz kullanamayacaksak kapanması daha iyi. Hiç olmazsa yapılan çirkinliklerin önüne geçilmiş olur" şeklinde konuşuyor."