Teslimatlar Temmuz'da

Teslimatlar Temmuz'da
Sarayönü’ne inşa edilen 3’ncü etap Toki konutlarında küçük düzenlemeler dışında çalışmalar sona erdi. Mart ayının son haftasında TOKİ tarafından geçici kabul gerçekleştirilmişti. TOKİ tespit ettiği aksaklıkların...

Sarayönü’ne inşa edilen 3’ncü etap Toki konutlarında küçük düzenlemeler dışında çalışmalar sona erdi. Mart ayının son haftasında TOKİ tarafından geçici kabul gerçekleştirilmişti. TOKİ tespit ettiği aksaklıkların giderilmesi için yüklenici firmaya 27 Haziran'a kadar süre tanıdı. Eksiklerin tamamlanmasının ardından site yönetimi oluşturularak daireler sahiplerine teslim edilecek. Yüklenici firma yetkilileri herhangi bir aksaklık çıkmaması durumunda Temmuz ayı ortalarında daire teslimatlarının başlayacağını duyurdu.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından, Sarayönü’ne yaptırılan 883 konutun inşaat çalışmaları tamamlandı. 2017 yılının Mart ayında gerçekleştirilen temel atma töreni ile başlayan inşaat çalışmaları kapsamında, 45 bloktan oluşan projenin yapımı sona erdi.

Proje kapsamında 883 konut, cami, sosyal tesis ve 2 adet ticaret merkezi ile altyapı ve çevre düzenleme işi İntek Yapı tarafından inşa edildi. Yükseklikleri zemin üzeri 4 kat olan projedeki konutların 627 si 2+1, 256 sı ise 3+1 planında inşa edildi. İntek yapı tarafından inşa edilen 3’ncü Etap TOKİ konularının, 27  Haziran'da geçici kabul süresi sona erecek. Bu sürenin ardından TOKİ uzmanları tarafından tekrar yapılacak kontrollerde sorun yaşanmazsa site yönetimi oluşturulması için çalışmaları başlatılacak. Bu süreçlerde herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması durumunda dairelerin teslimatı Temmuz ayı ortalarında teslim edilmeye başlayacak. Dairelerin teslim edilmesi vatandaşlar tarafından merakla bekleniyor.

Günde iki blok teslim edilmesi planlanırken, kdv ödemesi ve deprem sigortası gibi işlemleri gerçekleştirecek olan hak sahipleri evlerini kontrol ederek teslim alacak. Son daire sahiplerinin evlerini teslim almasının Ağustos ayı ortalarını bulması bekleniyor.

Toplam 45 bloktan oluşan 3’ncü etap Toki konutlarında binaların yapımı, çevre düzenlemesi ve sosyal alanlar tamamlandı. Mobilya montajları, doğalgaz çalışmaları ve çeşitli ince işler de bitirildi. Doğalgaz ve elektrik ile ilgili son rötuşlar yapılıyor. Son testler gerçekleştiriliyor. Cami ve ticaret merkezleri de tamamlandı.